Örök hazugságok (könyv+PDF)

(1 vásárlói értékelés)

17 000 Ft

Készleten

Kategória:

Leírás

Egy évtizeddel ezelőtt egy okkult nyomozócsoport egy ősi és gonosz szörny megidézésének megállításáért küzdött.

Elbuktak. Most rátok vár a feladat, hogy megmentsétek a világot… vagy elveszítsétek.

Egy több mint egy évtizedet és több mint egy bolygót átfogó, zord és aljas történet szereplői lesztek a nagy és szörnyű emberi ambíciók és kicsinyes emberi vágyak meséjében, ahol gonoszok leselkednek minden sarkon, és a velük való küzdelem ára elviselhetetlenül magas lehet. Ez a bűn és a megváltás sokrétű, folyton változó története. Az Örök hazugságok egy hősies kampány, Kenneth Hite zseniális Cthulhu nyomában című szerepjátékának kiegészítője, amelyben a karakterek egy olyan nagyszabású és drámai kalandsorozatba csöppennek, amit a játékosok soha nem fognak elfeledni.

Leplezzétek le a gonoszt!
Robin D. Laws DETEKTÍV rendszerében Nyomozóként a ti feladatotok, hogy kitaláljátok, mi romlott el. Ósi kriptákba, elhagyatott birtokokra és romlott nyomornegyedekbe merészkedtek. Fojtogató dzsungeleket és elődeitek szétzúzott lelkét fedezitek fel. Követitek a nyomaikat, és új utakat vágtok. Ezúttal nem lesz még egy esélyetek.

Nézzetek szembe a romlottsággal!
Szálljatok szembe egy világméretű, perverz és romlott kultusz céljaival és törekvéseivel! Küzdjetek meg egy szörnyű és idegen gonosz erővel, és találjátok ki, mit tehet az emberiség, hogy megvédje magát az ilyen rémségektől
– legalábbis egyelőre.

Megmenekülhet ebből bárki is?
Az Örök hazugságokban a játékosok egy egyre nagyobb tétekért zajló küldetés során veszik fel a harcot a gonosszal, hogy megmentsék az emberiséget – már ha érdemes megmenteni. Ez a hősies kampány sok órányi Cthulhu nyomában kalandot kínál világszerte az izgalmas és veszélyes helyszíneken. Ahogy a játékosok egyre mélyebbre merülnek a rejtélyekbe, úgy itatja át őket a végső borzalom. Ki élje túl, ki haljon meg, és ki hozza meg a szörnyű döntést?

Rajtatok múlik.


Az Örök hazugságok a Pelgrane Press tisztelgése az olyan nagyszerű eposzi Cthulhu hívása kalandok előtt, mint a Masks of Nyarlathotep és a Beyond the Mountains of Madness. Az Örök hazugságok a 2013-as GenConon jelent meg, két ENnie-díjat nyert, saját rajongói közösséggel rendelkezik, és most már alternatív befejezést is írtak hozzá.


Oldalszám: 388
Formátum: Letter
Szín: fekete-fehér belív, színes borító
Kötészet: keménytábla borító, ragasztókötés
Fájlméret: 39 MB
Első feltöltés: 2023. május 12.

 

Játéktesztelők visszajelzései:

Most fejeztük be az egész Örök hazugságok játéktesztet és…

Ez a legjobb kampány, amit valaha vezettem.

A Shadows of Yog-Sothoth-ot 1982-ben meséltem először, és kétszer meséltem a Masks of Nyarlathotep-et, kétszer a Horror on the Orient Exrpress-t, kétszer a Beyond the Mountains of Madness-t, valamint más RPG-kampányokat, és egyik sem volt olyan kidolgozott és mély, mint az Örök hazugságok.

Irigylem azokat, akik képesek lesznek a saját tempójában játszani, és hagyni, hogy teljesen áthassa a karaktereik életének minden aspektusát.

– Jeff Campbell

Miután játékosként teszteltem az első felvonást, én is csak ajánlani tudom. Bár nem vagyok benne biztos, hogy a szívemben a Masks vagy a Beyond helyére lép, de az biztos, hogy ez egy kiváló kampány (még a vázlatos formájában is, ami természetesen javulni fog a megjelenéskor!), és úgy néz ki, hogy egy újabb nagyszerű Pelgrane termék lesz.

– Tigger_Mk4

Most fejeztem be a teljes kampány elolvasását. Ha azt mondanám, szóhoz sem jutok, eléggé enyhe kifejezés lenne. Abból, amit előzetesen megtudtam az Örök hazugságokról, azt hittem, ez valami TOC stílusú Masks of Nyarlathotep dolog lesz. A vicces az, hogy én már meséltem a klasszikus Chaosium kampány egyszemélyes változatát, amely nagyjából ugyanazokon a premisszákon alapul, mint az Örök hazugságok: a játékosoknak ki kellett deríteniük, hogy mi történt 5 évvel ezelőtt a korábbi karakterekkel.

De még a legmerészebb álmaimban sem képzeltem volna el ilyen remekművet. Ez a teljes eposzi őrület. Itt a Masks of Nyarlathotep találkozik a Tatters of the King kampánnyal és Beyond the Mountains of Madness-szel. Ez messze a legjobb kampány, amit valaha írtak egy szerepjátékhoz. Ez nagy durranás lesz!

Nem tudom, mennyi erőfeszítés és idő ment bele ebbe a műbe, de nagyon szeretném megköszönni mindenkinek, aki részt vett benne. Amikor valami ilyen jót, ilyen magával ragadó dolgot olvasol, akkor igazán büszkévé tesz, hogy a szerepjátékos közösség tagja vagy.

– Tommy Misaysongkham

1 vélemény

 1. Fekete Ferenc (megerősített tulajdonos)

  Már nagyon vártam a kiadvány megjelenését és nem is csalódtam benne!
  Elkezdtem angol nyelven a kampányt, majd 1-2 ülés után jött a hír, hogy magyarul is kijön majd. Nagyjából a 3/4-ig átolvastam és magamnak lefordítottam a fontosabb részeket, de sokkal egyszerűbb és élvezetesebb a felkészülés így.
  Ami különösen tetszett, hogy néhány helyen – gondolom a magyar szöveg miatt – felszabadultak helyek és ott nem félig üres oldalak vannak, hanem néhány hangulatos és odaillő kép.
  (Legalábbis én azokat nem találtam meg az angol kiadványban.)

  Nagyon patent lett, már kb. a feléig eljutottunk és a játékosaim is nagyon élvezik, hogy magyarul kapják a handoutokat.
  A könyv és a papírja is a szokásos jó minőség, nem lesz ujjlenyomatos és könnyű lapozni is, a gerince is úgy tűnik, sokáig fogja bírni.

Mondd el a véleményed

Értékelést bárki írhat. A rendszer e-mail cím alapján azonosítja a termék vásárlóit, és a valódi vásárlók neve mellett megjelenik a "megerősített tulajdonos" felirat.
Az értékelések azonnal megjelennek, és utólagosan töröljük a nem közvetlenül a termékhez kapcsolódó és a minősíthetetlen hangvételű hozzászólásokat.
Az értékelések időrendben jelennek meg, elöl a legrégebbi, utoljára a legújabb értékelésekkel. Az értékelésekért ellenszolgáltatást senkinek sem adunk.