Feltört Bolygó (Könyv+PDF)

12 800 Ft

Készleten

Kategória:

Leírás

A Feltört Bolygó 346 oldalas, színes, képregény méretű kötet. Belül 64+ színes grafika található, a szöveges oldalak is színes kiemelést, grafikai elemeket tartalmaznak.

 

A Feltört Bolygó egy cyberpunk asztali szerepjáték, amiben alvilági, pengeélen táncoló számkivetettek harcolnak a társadalmi elittel, miközben túl kell élni a szélsőségesen nehéz időjárást. A nem is olyan távoli jövőben a környezetünket és a technológiai fejlődést Istencsapások tépázzák: a klímaváltozás hatásai miatt szélsőségesen vad természeti katasztrófák, amelyek majdnem teljesen elpusztították az emberek világát.

A klímamenekültek, a cégek és a szupergazdagok számára épült hatalmas létesítményben, az 1. Menedékben élő személyeket alakítjátok. Manapság a Menedék csak azt a néhány céget szolgálja ki, akik előre látták ezeket a változásokat – és neked eleged van.

Bár ezekhez a cégekhez képest tehetetlennek tűntök, a technológiát használva új életmódot kovácsoltok a hatalmas 1. Menedékben és környékén. Vakmerő rablásokat hajtotok végre kísérleti fegyverekkel és páncélokkal, kibervereket ültettek a testetekbe, és feltöritek a testeteket, ételeket és kultúrátokat átható céges nanitokat. Becsapjátok azokat, akikben nem bíztok, és szükség esetén eláruljátok őket. Széttépitek a hurrikánokat ebben a kaleidoszkópszerűen burjánzó metropoliszban.

Játék közben megtudjátok, mennyire álltok helyt, amikor a módosított futurisztikus eszközöket, az eszeteket és a mocskos múltatokat felhasználva átveszitek a hatalmat a megacégektől, amik semmitől sem riadnak vissza, hogy megtartsák azt.

Minden játékos létrehoz egy Gikszernek nevezett játékos karaktert (vagy JK-t) – ők a társadalom punkjai, akik a Zöld Zónában élnek. A Gikszerek feltörték a mozgásukat nyomon követő és figyelő nanitokat, hogy „lekerüljenek a hálózatról”, és így az 1. Menedék kulturális normáin kívül tevékenykedjenek. Gyakran követnek el bűncselekményeket és erőszakos cselekményeket, amelyek bár nem hősiesek, de szükségesek céljaik eléréséhez, amikor minden összeesküszik ellenük.

A játékos karakterek egy csapatot alkotnak, akik együtt dolgoznak azon, hogy a kevés befolyástól eljussanak odáig, hogy komoly erőforrásoknak parancsoljanak. Ennek érdekében kicselezik a hatóságokat, elkerülik a mainstream kultúrát, és alvilági figuráktól vállalnak el megbízásokat. Szövetségeket kell kötniük, ki kell iktatniuk azokat, akik az útjukba állnak, és meg kell kerülniük a törvényt, hogy feljebb jussanak a ranglétrán.

A Feltört Bolygó egy másik játék, a Kések az éjben nevű játék „motorját”, azaz szabály- és keretrendszerét használja, hogy ezt a merész életmódot élethűen szemléltesse.

A játék ihletői között szerepel az Elysium – Zárt világ, a Szárnyas fejvadász és a Szárnyas fejvadász 2049 című film. De a játék sok inspirációt merít a cyberpunk és cli-fi (éghajlati fantasztikum) irodalomból is.

Beleolvasáshoz klikkelj a borító képére!

Ha nem utánvéttel rendeled meg, a PDF-et fizetés után azonnal olvashatod.

  • Oldalszám: 344
  • Méret: 168×260 mm
  • Szín: színes belív, színes borító
  • Kötészet: puha borító, ragasztókötés
  • Első feltöltés: 2021. november 16.
  • Játékosok készlete LETÖLTÉS

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Légy az első értékelő