Dulce et Decorum Est (könyv+PDF)

7 200 Ft

Kategória:

Leírás

“A halottak pedig halottak voltak; ez nem a szánalomra vagy a gyalázatos életükkel kapcsolatos ostoba kérdések feltevésére alkalmas idő volt. Az ilyen látványt természetesnek kell venni, gondoltam, miközben ziháltam, csúszkáltam és botladoztam a kétségbeesett csapatommal. A lövészárokban pangó víz felszínén egy emberi arc maszkja lebegett, amely levált a koponyáról.”
– Siegfried Sassoon

Ez a kalandgyűjtemény az 1914-18-as világháborút a Cthulhu nyomában szemszögéből vizsgálja. A világháború a légi összecsapásoktól kezdve a tenger mélyén, a hazai fronton és a különböző harci frontokon zajló konfliktusokon át sokmillió ember életét érinti. Az emberiség a Mítosz elemeivel is összecsap, különösen Mordiggiannel, a Halálistennel, aki évszázadok óta talán először több felfalni valót talál, mint amennyit meg tud emészteni.

Az istenek nem nézik jó szemmel, ha megzavarják őket, és nem kivételeznek; ha a játékosok nem vigyáznak, akkor egy pillanat alatt rájuk támadhatnak és megsemmisülhetnek egy túlvilági kereszttűzbe kerülve, amit legfeljebb csak túlélhetnek, de megérteni soha nem fognak.

A Dulce et Decorum Est – Világháború Cthulhu nyomában a következő kalandokat tartalmazza:

Vaterland
Az egykor hatalmas Vaterland luxushajó a politika foglya. New York kikötőjében rekedt, miközben Európában dúl az első világháború. A legénysége és a parancsnok ugyanolyan foglyok, mint maga a hajó, bár fogságuk idejét igyekeznek hasznosan kitölteni, például koncerteket rendeznek a német segélyakciók támogatására. A játékos karakterek John Rathom, a Providence Journal szerkesztőjének megbízásából érkeznek a fedélzetre, egy német összeesküvés leleplezésének reményében.

Döglött Ló Fészek
A főhősök felfedezik, hogy kiürült egy lövészárok, ahol katonatársaiknak kellene lenniük. Húsz ember nyomtalanul eltűnt, az étel még mindig az asztalon, a kávé pedig hűl a bögréjükben. Ellenséges támadás, vagy valami kevésbé hétköznapi dolog történt?

A Bánat Nővérei
Az UC-12 német tengeralattjáró legénységét a szokásos küldetésre küldik; behatolnak az Északi-tenger védelmi övezetébe, eljutnak Tyneside-ig, elhelyezik az aknákat, majd visszatérnek. De a világháborúban semmi sem ilyen egyszerű. A víz alatt a legénység furcsa, tompa, kongó hangot hall, mintha több templomi harang szólna. Ez nem bálnák. Nem ellenséges erők. Valami más van idelent. Miközben a hajó megáll a tengerfenéken, hogy a legénység pihenjen, többen gyanúsan kezdenek viselkedni. Valaki rosszban sántikál. A hajó macskája eltűnik, és egy furcsa gomba terjed a fedélzeten.
Aztán valami kopogtat a hajótesten…

 

Beleolvasóhoz kattints a borító képére.

Oldalszám: 112
Formátum: Letter
Szín: fekete-fehér belív, színes borító
Kötészet: puhaborító, ragasztókötés
Fájlméret: 5,2 MB
Első feltöltés: 2022. október 6.

Értékelések

Még nincsenek értékelések.

Légy az első értékelő

Értékelést bárki írhat. A rendszer e-mail cím alapján azonosítja a termék vásárlóit, és a valódi vásárlók neve mellett megjelenik a "megerősített tulajdonos" felirat.
Az értékelések azonnal megjelennek, és utólagosan töröljük a nem közvetlenül a termékhez kapcsolódó és a minősíthetetlen hangvételű hozzászólásokat.
Az értékelések időrendben jelennek meg, elöl a legrégebbi, utoljára a legújabb értékelésekkel. Az értékelésekért ellenszolgáltatást senkinek sem adunk.