Vörös Ködök szerepjáték

magyar nyelven

Játssz úgy egy fantasy szerepjátékkal, ahogyan még sohasem merted!

A kard és varázslat típusú játék sosem volt ennyire gyors és véres! A Vörös Ködökben a hősöd vakmerően előretör, hogy gonosz varázslókkal, bestiális embermajmokkal és szárnyas rettenetekkel vegye fel a harcot, miközben rég elfeledett kriptákat foszt ki és fogságba ejtett hölgyeket szabadít ki. A Vörös Ködök a kardforgató hősökre koncentrál, míg a varázslók és mágusok félt és gyűlölt ellenfelek.

A karaktereket legalább annyira meghatározza a mészárlás, dorbézolás és önzőség vágya, mint a muszklijuk, reflexük és ösztönük. Pár perc alatt elkészíthető egy olyan karakter, akivel akár hosszú kampányokat is végig lehet játszani.

A Vörös Ködök szerepjáték (Red Mists RPG) egy független szerző, Bill Edmunds játéka, aki Conan, Elric, és Fafhrd és Szürke Egerész történeteiből megismert hősies kardvillogtatást átdolgozta egy Freeform Universal (FU) rendszerre. A rendszer gyors, pörgős és narratív, és csak a játékosoknak kell néhány hatoldalú kocka gurításával eldönteni a cselekedetek végeredményét.

Egy próba lehetséges eredményei:
6: kritikus siker, vagyis Igen, és
5: rendes siker, vagyis Igen
4: határeset siker, vagyis Igen, de
3: határeset balsiker, vagyis Nem, de
2: rendes balsiker, vagyis Nem
1: kritikus balsiker, vagyis Nem, és

A harcnál az ellenfeleknek van egy HENT értéke (Hasbaszúr, Eltipor, Nyisszant, Tönkrezúz) , és ha elég jó lett a támadásdobás, akkor egy random testrészétől megválik az ellenfél. Ez lehet fej és törzs is… A névtelen ellenfeleknél pedig nem az a kérdés, hogy vajon sikerült-e közülük egyet lekaszabolni, hanem az, hogy egy ütéssel hányat. A hősöket nem lehet HENT-elni, és kilenc életük van, hogy a leggyilkosabb kalandokat is túléljék. Ez lehet, hogy elsőre igazságtalannak hangzik, de ez teljesen tükrözi ezt a stílust, és így a karakterek minden óvatoskodást félretéve bátran gázolnak a csata sűrűjébe, akárcsak a regények és képregények hősei.

A karakterek nem varázsolnak – ők küzdenek ellene. Öt tulajdonságod van: Dacosság, Ravaszság, Ösztön, Fürgeség, Muszkli. Van öt impulzusod, amivel javíthatod a dobásaidat: Dorbézolás, Megszállottság, Fosztogatás, Önvédelem, Mészárlás.

Tapasztalatot a kalandok végén kapsz (akár sikeres volt, akár nem), a szerzett vagyon minél látványosabb elherdálásáért, és az impulzusaid használatáért és kijátszásáért.

Most könyv és PDF formában is beszerezheted ezt a szerepjátékot.

Oldalszám: 80 + borító
Méret: A/5
Szín: színes borító + fekete-fehér belív
Fájlméret: 5,3 MB
Kötés: irkafűzés

Minta PDF LETÖLTÉS
Karakterlap letöltés

SZEREZD BE A KÖNYVET!

Most megrendeled, egy héten belül a kezedbe kerül a könyv Foxposttal, akár házhoz szállítva is. A PDF-et azonnal megkapod sikeres fizetés után.

Lehet, hogy nem jönne ki jól a szállítási költséggel ez az egy kötet? Ajánlom, hogy vedd meg mellé a Patkányok a falban szerepjátékot is, ami egy Lovecraft nyomdokain járó kozmikus horror szerepjáték. Határozottan jobban megéri együtt rendelni a kettőt.