Vörös Ködök (könyv + PDF)

(3 vásárlói értékelés)

3 500 Ft

Oldalszám: 80 + borító
Méret: A/5
Szín: színes borító + fekete-fehér belív
Kötés: irkafűzés

Készleten

Kategória:

Leírás

A Vörös Ködök egy asztali szerepjáték, ahol a játékosok olyan karaktereket személyesítenek meg, akik a kincseket, hírnevet és kalandot keresik. Mindegyikük féli és gyűlöli a mágia minden megnyilvánulását; a sötét helyek természetellenes bestiáit, a gonosz papokat, akik a világ átváltoztatásán munkálkodnak, az őrült mágusokat, akik azt hiszik, hogy megidézhetik a démonokat, és uralmuk alá hajthatják őket.

Ritkán fordul elő, hogy egy dicső eszméért harcolnak, mert maga a jóság alapvető fogalma is idegen egy ilyen kegyetlen és igazságtalan világon. A túlélés mindenkinek a mindennapi célja. Az ilyen kalandozók számára a napi cél, hogy tele legyenek lehetőségekkel.

A Vörös ködök karakterlapot innen letöltheted: voroskodok-karakterlap

3 reviews for Vörös Ködök (könyv + PDF)

 1. falcon (megerősített tulajdonos)

  Ez a kiadvány nagyon felkeltette az érdeklődésemet, hiszen mind a rendszer, mint az alapvető világ érdekes, és a tartalmi részében nem is csalódtam, alig várom, hogy tegyünk vele egy próbát.
  A szöveg olvasmányos, a példák jók, az egész kiadvány átlátható, és nekem logikus felépítésű.
  Az egyetlen negatívum, hogy a lapokat nem sikerült szépen lefűzni, így némelyik egy kicsit kilóg a többi közül 🙁 (bár lehet, hogy egy nyomdában egy pillanat alatt le tudják szépen vágni).

 2. Mischi (megerősített tulajdonos)

  No sikerült kipróbálni és nagyon tetszett!
  Pörgős, talán még ennyire pörgős harci köröket nem is meséltem és volt is mit, tényleg csak úgy jöttek a találatok, a sebesülések. És a sima próbáknál is kell az agyalás, hogy minden kimenetelre legyen egy odaillő eredményünk. A szabályismertetés és a karakteralkotás kb 45 perc volt úgy, hogy közben megbeszéltük kivel mi volt az utóbbi időben. A könnyedsége miatt kezdő játékosoknak ideális lehet.
  Világleírás nincs (bestiárium van), ennek hiányában én Hyboriába tettem a kalandot.
  A kiadványban kb 2 helyen találtam olyasmit amit fordítási bakiként értelmeztem, persze lehet az se volt az, csak én kukacoskodom. Puha fedeles, tűzött “füzet” ami nekem nem gond, de legyen mindenki tisztában vele. Ha valaki ennek hatására húzná a száját, az ebook kiadvány a tartalom miatt bőven megéri az árát.

  • Bakk László

   Előfordulhat a könyvben egy-két következetlenség, ugyanis a magyar kiadás után megjelent az angol változat egy javított változata.

 3. Kreju

  Egy alkalmas játékokhoz tökéletes, de kampányhoz is jó. Ez a játék nem totojázik, nem rabolja az idődet, pontosan azt adja amire szükséged van. Ilyen kevés oldalra összehozni ennyi remek ötletet és elképzelést szinte művészet.
  Kis termetével és olcsó árával mindenhová vihető és nem nagy kár ha történik vele valami.
  A szabályrendszer narratív. Gyors, okos, gördülékeny. Ajánlom.

Mondd el a véleményed

Érdekelhetnek még…