RuneQuest Glorantha (könyv+PDF)

(10 vásárlói értékelés)

17 000 Ft

Készleten

Kategória:

Leírás

Ez a fantasy világ semmi máshoz nem fogható – halandók és istenek, mítoszok és kultuszok, szellemek és elementálok, szörnyek és hősök mitikus világa.

Mágia hatja át a létezés egészét, és a törzsek, klánok és családok közti kötelékek legalább annyira fontosak, mint a halandók és az általuk imádott istenek közötti kötelékek. Az isteneken és szellemeken kívül a Rúnák határozzák meg a valóságot – aki a Rúnákat ismeri, a világot is átformálhatja.

Ez Glorantha, minden idők legelismertebb szerepjátékos világa.

Az istenek most halandó hősökért kiáltanak, hogy Hősökké váljanak, és a világ túléléséért küzdjenek.

Eljött az időd, kalandra fel!

A könyv tartalmából:

 • Olyan karakterkészítési rendszer, amely a kalandozódat egyből a világba helyezi, családdal, motivációikkal és előtörténettel.
 • Játékszabályok, amikkel tetszésed szerint alakíthatod és fejlesztheted a karakteredet.
 • A nagyobb istenek és kultuszaik leírása.
 • Pörgős, heves és magával ragadó harcrendszer, amelyben bárki akár egy csapástól meghalhat.
 • A Rúnák és más mágiarendszerek leírása: szellemmágia, magasmágia, és az elképesztő Rúnamágia, amivel a halandók az istenek erejét hívhatják elő.
 • Minden, a játékhoz szükséges szabály.

RuneQuest eme új kiadása annak a világnak és rendszernek a győzedelmes visszatérését jelenti, amely világszerte évtizedeken át lelkesítette a játékosokat. Kezdő és tapasztalt szerepjátékosoknak, valamint Glorantha régi és új rajongóinak egyaránt ajánljuk.

10 reviews for RuneQuest Glorantha (könyv+PDF)

 1. Szilágyi Tibor (megerősített tulajdonos)

  A RuneQuest egy olyan szerepjáték, ami végre elszakad a megszokott sablonoktól és teret enged neked! Már a karakterkészítés közben nem a számokat vagy pont-értékeket kapod, hanem több generációt átívelő előtörténetet, világleírást is.
  A világ és a helyszinek magával ragadóak, újraértelmezve mindazt, amid eddig már “kliséknek” neveztünk egyes játékokban.
  Itt, ebben a játékban végre a Hősőd igazán Hős lehet és nem a felturbózott tulajdonságai, vagy tárgyai miatt!
  Olyan haladó szerepjátékosoknak ajánlom, akik valami igazán eredetit, újat és hangulatosat keresnek a Fantasy-ban.

 2. Túri Zsolt (megerősített tulajdonos)

  Rendkívül lenyűgöz a rendszer, egyszerűen követhető mégis részletes eredményt adnak a különböző esetek.
  Örülök, hogy megjelent végre magyarul is.

 3. Kozák Tamás (megerősített tulajdonos)

  Nekem nagyon tetszik a RuneQuest. Úgy gondolom, hogy egyesíti magában azokat a jó ötleteket, amiket több szerepjáték szabályrendszerében találnék meg. Végre nem azzal kezdődik egy mese, hogy összeválogassunk nekünk tetsző ötleteket, mert megtalálhatóak egy rendszerben. Alig várom a kiegészítőket. Így tovább.

 4. Arató Balázs

  Gyönyörű, minőségi kiadvány lett, mind a külcsínt, mind a belbecset illetően, a honosított magyar szerepjátékok pantheonjának ékes darabja lesz. Egy egészen elképesztően részletes, már-már szerepjáték szimulátornak mondható rendszerrel, de mindezt olyan szabadsággal megalkotva, hogy a játékosok dönthessenek, mennyire akarnak részletes hátteret a karaktereiknek, természetesen egyetértésben a kalandmesterrel. Nagyon tetszik, hogy a legtöbb, amúgy számomra nagyon szeretett középkor fantasy háttérrel ellentétben egy bronzkori-ókori hátteret teremtettek, ami csodálatos gazdagsággal bír. Száz szónak is egy a vége, a Runequest: Glorantha egy fantasztikus kiadvány és egészen fennkölt szerepjáték egyben.

 5. Ullrich Gergely (megerősített tulajdonos)

  Az igazat megvallva, azt hittem “eccerűbbek” lesznek a szabályok, de nem bánom, hogy nem az. A Warhammer Fantasy Roleplay (1.&4.) és az Ars Magica mellett ez a harmadik aranyérmes fantazi szerepjáték. Szerintem. Annak pedig, akinek a középkori környezetnél jobban tetszik az ókor és a mitologikus világkép, ahol a mítoszok nem csak mesék, hanem maga a világ, annak alighanem meg fogja előzni a másik két játékot is. Lehet benne játszani nomád-lovas “hunokkal” is, valamint A vadon hercegnője rajzfilmet kedvelők is otthon érezhetik magukat ebben a játékban 🙂

 6. Ullrich Gergely (megerősített tulajdonos)

  Jut eszembe, a szerepjátékokhoz nem szokott ismerőseimnek is gúvadt a szemük már magától a kiadvány szépségétől is.

 7. Arany Norbert (megerősített tulajdonos)

  Határozottan szép és igényes kiadás. Bár az ára borsos, úgy érzem: megérte az árát. Sajnálatomra van pár olyan mondat, ami furán hat, elüt a könyv hangulatától és lehetett volna még morfondírozni egy-egy megfogalmazáson de összességében ez nem von le semmit az értékéből. Csak a külcsín megér egy misét. Örülök, hogy megvettem.

 8. wotanhun (megerősített tulajdonos)

  Remek rendszer az egyik legjobb amivel eddig találkoztam a harcrendszer pedig megtanítja a játékosokat arra hogy mindenkinek megvan a párja 🙂

 9. Bereczki Róbert (megerősített tulajdonos)

  Játszani ugyan még nem sikerült vele, de nagyon tetszik a játék mechanikája, hangulata. Ugyanígy a világ is érdekes (jó értelemben véve 😀), már törpölök a karakteren, akivel szívesen játszanék. Ami még az előzőekhez tartozik, hogy a világ és a rendszer szerves egész, nem biceg semmi. A könyv maga nagyon jó minőségű és gyönyörű.

 10. Éberen Őrködő (megerősített tulajdonos)

  Gyönyörű könyv, nem hiányozhat egyetlen igazzy, magyar rpg-s arc polcáról sem! Helyesírási hibát se nagyon találni már, köszönhetően az alapos korrektúrázásnak. A szöveg azért még sok helyen akadozik, nem túl magyaros, de így is olvasható, érthető. A világ nagyon egyedi és érdekes (ezért vettem meg). A rendszer számomra kissé túl részletes és bonyolult. Hogy játék közben hogy működik, majd kiderül nemsokára… Mindenképpen megérte az árát!

Mondd el a véleményed