Őrzők forráskönyve és paraván (könyv+PDF)

(2 vásárlói értékelés)

5 500 Ft

Készleten

Kategória:

Leírás

Néhány dolgot jobb nem háborgatni…

A Cthulhu nyomában Őrzők paravánja eléd teszi a DETEKTÍV rendszer legfontosabb táblázatait és szabályait. Harc, próbák, ellendobások és az őrületes Stabilitás táblázatok egyből kéznél vannak, így több időt fordíthatsz a mesélésre, és kevesebbet kell a szabálykönyvet lapozgatnod. És a játékosok oldalán található Jérôme Huguenin lélegzetelállító festménye, ami tovább fokozza a játék rémséges hangulatát.

A paravánnal együtt jár az Őrzők forráskönyve, ami nem egy őrült utoljára lefirkantott szavai, hanem a nyomok, speciális előnyök, játékkal kapcsolatos történelmi tények, NJK-k és szakmák információinak gondosan összeválogatott gyűjteménye, amit játék közben használhattok.

 • Minden képességnél felsoroljuk az 1930-as évek felszerelését és gyakorlatát, amik arra koncentrálnak, hogy hogyan keltheted velük életre a játékot. Fusd át az általunk összegyűjtött példanyomokat, és ajánld fel játékosaidnak a speciális előnyöket.
 • A foglalkozások részletes leírást kaptak, amikkel kiszínezheted a karakterek és NJK kapcsolatok hátterét; fedezd fel a módszereiket és gyengéiket.
 • Kell egy őrült tudós vagy orgazda? Válassz a sok NJK közül, akik között vannak eldobható izomemberek és kultisták, vannak titkos tudással rendelkező, részletesen kidolgozott kapcsolatok, vannak tudósok, antikváriusok és szakmai riválisok. Minden NJK-nak van három manírja, így következetesen tudsz velük játszani, és vannak csalijaik, amiket a játékosok elé dobhatsz.
 • A végén van egy hasznos Épelméjűség és Stabilitás összefoglaló, ami az alapkönyv oldalszámaira hivatkozik.

A tiltott tudás ezekkel az elképesztő illusztrációkkal és szuper alapanyagokkal még sosem volt ilyen szórakoztató.

Oldalszám: 70+2
Méret: Letter (216×279 mm)
Szín: fekete-fehér
Kötés: puhafedeles, színes borító, ragasztókötés
Fájlméret: 2 MB
Első feltöltés: 2019. szeptember 1.

2 reviews for Őrzők forráskönyve és paraván (könyv+PDF)

 1. Fekete Ferenc (megerősített tulajdonos)

  Nagyon jó kiegészítése az alapkönyvben található képességek leírásának sok olyan részlettel és nüanszokkal, amiknek egyébként nagyon időigényes lenne utánajárni.
  Pl. mi volt egy 1930-as években rendszeresített orvosi táskában? Ismerték már a papírkromatográfot? A korabeli törvények szerint ez a letartóztatás így rendben van? Mondhatott ilyet egy chicagói simlis bűnöző?
  A másik fele pedig a különleges speciális előnyök – képességektől függően – és bármikor előrántható, részletes NJK-k gyűjteménye.
  Tartozik még hozzá egy paraván, ami szintén nagyon hasznos és jó gyűjteménye a gyakran használt táblázatoknak.

 2. Mischi (megerősített tulajdonos)

  Bár a kiadvány az Őrzők forráskönyve címet viseli, a három nagy fejezet közül kettő – nevezetesen a képzettségek és a foglalkozások leírásai – is érdekes lehet a játékosoknak, igaz a gyakorlati / játék közbeni hasznát valóban az őrzők fogják látni. Az NJK-k leírásai pedig egyértelműen csak nekik szól.
  Amellett, hogy hasznos és jó ötletekkel, részletekkel teli a kötet, lényegretörő is.
  Ez tipikusan az a kiadvány, amelynél (szerintem) sok mindenkinek megfordul a fejében, hogy a benne foglaltakat ő maga is össze tudja szedni. Ez igaz lehet, de (legalábbis a pdf áráért biztosan) megéri megspórolni az időt és energiát és csak annyit kutatni/ötletelni egy-egy elemen, amennyire az ebben találhatókon felül szükséges.
  A paraván képe szép és hangulatos, a legfontosabb táblázatokat tartalmazza. Nem tudom megítélni mennyire sűrű használatot bír (azért nem merném ész nélkül tesztelni), viszont a csapatomban nem műfaj a használata, úgyhogy aligha nálam fog kiderülni.
  Összességében, ha valaki nem csak játékosként, hanem mesélőként is tervezi elővenni a játékot, akkor javallott beruházni az alapkönyvön felül erre a kötetre is.

Mondd el a véleményed