Ködváros – Játékosok kézikönyve (könyv + PDF)

(2 vásárlói értékelés)

16 200 Ft

Csak 2 maradt készleten

Kategória:

Leírás

Ki vagyok én?

Ez a kérdés éget belülről.

Mindig is két világ része voltál. Az egyik, amit “valódi világnak” nevezel, egy hétköznapi életüket élő emberekkel teli város, akiket a bűnözés és a korrupció, a szerelem és a szenvedély, az önérdek és az elidegenedés minden irányba sodor. A másik világ benned egy ősi legendát, egy soha véget nem érő rejtélyt rejt, amely magként van eltemetve mélyen a lelkedben. A hétköznapjaid olyannyira hipnotizáltak, hogy már teljesen megfeledkeztél róla. Most azonban felébredt a Mítoszod, és vele együtt a mérhetetlen hatalmak.

Te egy Rés vagy a Ködön, egy átjáró a város piszkos utcái és valami régi és igaz, mégis kifürkészhetetlen dolog között. Milyen messzire vagy hajlandó elmenni, hogy életre keltsd a történetedet? Körülötted még ki rendelkezik egy legenda modern formájával? Mit vagy hajlandó feláldozni, hogy megtaláld a keresett válaszokat? Milyen aljas erőket fogsz leleplezni? És mások miért nem emlékeznek arra, hogy kik is ők valójában?

A Ködváros a hétköznapi emberek és legendás képességek zord városában játszódó filmszerű nyomozós szerepjáték. Készítsd el saját képregényes karaktereidet, és játssz végig akcióval, feszültséggel, nyomozással és drámával teli jeleneteket. Használd a karaktereid képességeit, erőforrásait, sőt, még az érzéseidet is, hogy a történet menetét meghatározó, filmszerű akciókat hajts végre. Kormányozd karaktereidet mélyreható átalakulásokon keresztül, miközben nehéz döntéseket és áldozatokat hozol, hogy megtaláld a válaszokat és harcolj azért, ami igazán számít.

Ez a könyv mindent tartalmaz, amire egy Ködváros-játék játékosaként szükséged lehet: bevezetést a világba, eszközöket a karaktered megalkotásához és fejlesztéséhez, valamint a játékszabályokat.

Terjedelem: 312 oldal
Méret: letter (216×279 mm)
Szín: színes borító, színes belívek
Kötészet: keménytábla borító, ragasztókötés
Fájlméret: 39 MB
Első feltöltés: 2022. június 8.
Utolsó frissítés: 2023. március 1.

2 vélemény

  1. hornyanszky.simon (megerősített tulajdonos)

    Egyelőre a PDF változatot lapoztam át, és le a kalappal! A káprázatos szó az első, ami eszembe jutott. Látványvilága képregényes, hangulata urban fantasy, nagy hangsúlyt helyez a mítoszokra – összességében hasonlít kicsit a World of Darkness Mage: The Ascension játékára, de rendszerét tekintve teljesen más, viszont kölcsönösen jó ötleteket meríthetnek mindkét játékot játszók. Ugyan a Játékosok Könyve csak a fele a teljes anyagnak (eredetileg is külön vették a mesélői eszköztárat), de már ez is tartogat bőven olvasnivalót, a rendszer egyszerűen használható, de azért összetett lehetőségeket ad.

    Ajánlom mindenkinek, aki szereti a modern környezetben alkalmazott mitikus elemeket, legyenek azok istenségek vagy szuperhősök.

  2. Ulelay Sámuel Hunor (megerősített tulajdonos)

    A Ködváros egy igazán jól eltalált szerepjáték, aki nem a mikromenedzsment és ahhoz hasonló rpg-s elemeket keresi, annak ez egy igazi kincstár. A hangsúly az igazán misztikus és izgalmas történeten van. A világ elképesztően rejtélyes és érdekes. A könyv rengeteg testreszabási lehetőséget ajánl fel a világgal és a történettel kapcsolatban is, mivel ebben a városban bárki lehetsz, egy megtört lelkű irodista, egy igen befolyásos milliárdos, ez a te (ti) döntésetek. Ami pedig teljesé teszi a karaktered, a mindenkiben ott rejlő megmagyarázhatatlan erő, ami a hétköznapi életen túlmutat.
    Maga a könyv biztatja a mesélőt és a játékosokat, hogy a történetet együtt alkossák meg, persze ez nem azt jelenti, hogy a történetet előre meg beszélik a résztvevők, hanem fő célokat és drámai eseményeket a játékosok maguk is kiválaszthatják. Játékmenet közben karaktered cselekedeteit részletesen elmondhatod, lenarrálhatod, ez is csak dob a hangulaton az asztalnál. A szabályok először nehezek lehetnek annak, aki nem játszott hasonló felípétésű és mechanikájú szerepjátékkal.

Mondd el a véleményed

Értékelést bárki írhat. A rendszer e-mail cím alapján azonosítja a termék vásárlóit, és a valódi vásárlók neve mellett megjelenik a "megerősített tulajdonos" felirat.
Az értékelések azonnal megjelennek, és utólagosan töröljük a nem közvetlenül a termékhez kapcsolódó és a minősíthetetlen hangvételű hozzászólásokat.
Az értékelések időrendben jelennek meg, elöl a legrégebbi, utoljára a legújabb értékelésekkel. Az értékelésekért ellenszolgáltatást senkinek sem adunk.