Kések az éjben (könyv + PDF)

(8 vásárlói értékelés)

9 500 Ft

Kések az éjben a nemzetközileg nagy sikerű Blades in the Dark asztali szerepjáték magyar változata, ami olyan merész bajkeverőkről szól, akik egy iparosodott fantasy város kísértetjárta utcáin próbálnak szerencsét.

 • Oldalszám: 326
 • Méret: 152×228 mm
 • Kötés: ragasztókötés, flexibilis borító (keményebb, mint a puha fedél, könnyebb, mint a kemény táblás borító)
 • Szín: fekete-fehér belív, színes borító
 • Minta PDF (27 oldal) LETÖLTÉS – Játékosok készlete LETÖLTÉS

Készleten

Kategória:

Leírás

2015 Golden Geek díj: az év szerepjátéka

2016 Indie RPG Award: az év játéka, a legjobb termék, és a legjobb támogatás

Kések az éjben a nemzetközileg nagy sikerű Blades in the Dark asztali szerepjáték magyar változata, ami olyan merész bajkeverőkről szól, akik egy iparosodott fantasy város kísértetjárta utcáin próbálnak szerencsét. Vannak balhék, üldözések, okkult rejtélyek, veszélyes alkuk, véres összecsapások, és mindenekelőtt mérhetetlen gazdagság – már ha elég merészek vagytok ahhoz, hogy megszerezzétek.

Neked, és újonc bandádnak a vetélytárs bandák, erős nemesi családok, bosszúszomjas szellemek, a Kékkabátos városőrség, és a bajkeverőitek saját vágyainak szirénéneke közt kell boldogulotok. Vajon felemelkedtek az alvilág élére? Mire vagytok hajlandóak, hogy feljussatok a csúcsra?

A könyvben megtalálod:

 • A bajkeverőd megalkotásának szabályait a következő achetípusok felhasználásával: Kaszaboló, Kopó, Pióca, Pók, Surranó, Suttogó, Sumák.
 • A bandád megalkotásának szabályait az olyan típusokból, mint Árnyak, Csempészek, Házalók, Hirigelők, Kultusz, Orgyilkosok.
 • Egy átgondolt szabályrendszert, ami a történetet teszi a középpontba – a karakter pozíciójának ereje (elkeseredett, kockázatos vagy biztonságos) legalább annyira számít, mint a karakter tulajdonságai.
 • Villámgyors szabályokat a bűnözői tevékenységek megtervezésére, hogy szakítsunk a szokásos tervezési taposómalommal.
 • Szabályokat alkímiai kísérletekre, kütyük bütykölésére, és hátborzongató okkult erőkre – például szabályokat a Szellemekkel és más furcsa lényekkel történő játékra.
 • Doskvol kísértetjárta városának teljes leírását térképekkel, frakciókkal, NJK-kkal, és az izgalmas sandbox játékokhoz szükséges egyéb lehetőségekkel.

Bővebb ismertető, fórum az LFG-n.

8 reviews for Kések az éjben (könyv + PDF)

 1. falcon (megerősített tulajdonos)

  Mindenek előtt nagyon meg szeretném dicsérni a kiadvány borítóját, ami nekem nagyon elnyerte a tetszésemet, és remélem kiállja az idő próbáját is. A könyv tördelése mutatós, és szerintem a fordítás is jó lett.
  Ez a könyv maximálisan megérdemli az 5 csillagot.
  (Egyedül a vaksi szemeim örültek volna egy A4-es méretű kiadásnak, egy kicsit nagyobb betűmérettel ;-))

 2. Király Vencel (megerősített tulajdonos)

  Túl vagyunk az első “One Shot” játékalkalmon, mesélőként azt éreztem, hogy nincs egyszerű dolgom, kicsit más az elgondolása, mint azoknak a szerepjátékoknak amikkel eddig játszottam. A játékosaim így is élvezték a rövid kalandot. Nem sikerült végigrágnom magam a telljes könyvön, de így is találtam benne pár elütést, helyesírási hibát, szerintem erre kicsit jobban oda lehetne figyelni, egy könyv kiadásánál. A magyarra fordításba nem nagyon tudok belekötni, ami nekem nagyon hiányzik az egy roll20 karakterlap magyarul, ugyanis sokszor van, hogy nem tud összeülni a csapat. Természetesen megértem, hogy ez miért nem képezi a csomag részét. A játékosok készlete 5/5, nagyon jól használható, minden fontos dolog benne van, ezért online is jól elboldogultunk. Szerintem ez egy nagyszerű kezdeményezés olyan irányba, hogy újra legyenek fordított szerepjátékok Magyarországon, tudom ajánlani.

 3. newemorekaliban (megerősített tulajdonos)

  A formátum és a borító nagyon elnyerte a tetszésemet praktikus és időtálló, a beltartalomig még nem jutottam ám a belelapozgatás után úgy érzem nem fogok benne csalódni….

 4. Simon (megerősített tulajdonos)

  Kivitelezésében igazán remek, könnyen forgatható és strapabírónak is tűnik ezzel a sajátos fedéllel. Az apró betűméret félhomályban enyhén zavaró, de a tördelés/szerkesztés áttekinthető, könnyen megtalálom, amit épp keresek. Egyelőre még a tanulmányozási szakaszban járok, játékélmény nélkül, de ígéretes a szabadabb kalandtervezés és a rendszertechnikai hordozhatóság.

 5. nephraos (megerősített tulajdonos)

  Egyszerűen imádom!
  Először is szeretném megköszönni a magyar fordítását a Blades in the dark-nak!

  A könyv nagyon jó. A borító szép, a tördelése ötletes.
  Ami a leginkább tetszik a könyvben az Doskvol Városkalauza. Nem csak azért mert készülő regényem helyszínéül szolgál, hanem azért is, mert részletgazdag és alapos.

  Alig várom, hogy mesélhessek ebben a rendszerben!

 6. anarion (megerősített tulajdonos)

  Nagyon tetszik a világ és a rendszer is. Mindig is szerettem, amikor a kettő összeforr, kiegészíti egymást (ezért volt sokáig a nagy kedvenc az Earthdawn). A szabályrendszer eltér a megszokottól, és ha megvilágosodik az ember, akkor már nagyon egyszerű és átlátható is. Csak ehhez kell egy kis idő, többszöri átolvasás és legalább egy próbajáték. Ezután azonban letehetetlen.
  A világ, karakterek és a bandák nagyon jók, és Doskvol iparosodott, sötét hangulata is nagyon bejövős.

  Maga a kiadvány nagyon igényesre sikerült. Örülök, hogy a könyv változat kisebb mint A4, így könnyebben hordozható és használható. A játékosok készlete is nagyon jó (bár jobban örültem volna hasonló karakterlapnak, mint a Cthulhu Nyomában játéknál, ami géppel (is) kitölthető).

  Ha Szombathely környéki vagy (vagytok), és ki szeretnéd próbálni, írj rám, megpróbáljuk összehozni.

 7. saraidavid.t (megerősített tulajdonos)

  Ha csak egy könyvet vennél, akkor ez legyen az. Méltó arra, hogy alapműnek nevezzük.
  NAgyon történet orientált, annak gördülékenységét rendszer szinten támogatja.
  A játékosoknak mindig nyújt valamit amiből kiindulhatnak, ha nem tudják mihez kezdjenek magukkal.
  A mesélőt pedig arra ösztökéli, hogy tovább csavarja a történetet. Így az sosem laposodik el.

  Világának és központi városának csak az alapjai vannak kidolgozva. Pont elég a játék elkezdéséhez, de szinte üvölt azért, hogy saját tartalommal töltsd meg.
  Rendkívül szabad érzés ebben a rendszerben mesélni és játszani. Hibája csak annyi van, hogy nem kampányszerű mesélésnél csak félgőzzel muzsikál.

 8. Zsombók Tibor (megerősített tulajdonos)

  Magával ragadó világa van, számomra a Dishonored nevű PC/Konzol játékot idézi, kissé társasjátékos rendszerrel, ami nekem nagyon bejött!
  A karakteralkotás pofonegyszerű, a játékokra nem kell annyira masszív előkészület, mint a DnD vagy MAGUSra.

  Bátran ajánlom mindenkinek!

Mondd el a véleményed

Érdekelhetnek még…