Kék Bolygó: Első kolónia (Könyv+PDF)

(1 vásárlói értékelés)

6 500 Ft

Kategória:

Leírás

Ez egy kedvezményes előrendelési időszak 2022. április 10-ig. Ha most megrendeled a könyvet, akkor kb. május elején kapod kézhez a könyvet. Ne kérd, hogy esetleg korábbi, még függőben lévő rendeléseddel vonjam össze ezt a rendelésedet!

Egy évszázaddal azután, hogy az Athena Projekt telepesei megalapították, Haven továbbra is Poszeidón emberi kolonizációjának központja. Ez a forráskönyv a gyarmati virágzó várost eleveníti meg élénk részletességgel. Tanuljátok meg, hogyan lehet túlélni az Úszó Város csatornái közt, és hogy hogyan kössetek háttéralkukat az orosz szindikátus gengsztereivel Gorkytownban! Vegyüljetek a gazdagok és hatalmasok közé a Biogene Cégállam arkológiában, és fejtsétek meg Poszeidón titkait a Haveni Tudományegyetem kutatólaboratóriumaiban! Haven az Óváros kanyargós, árnyékos utcáitól a Víztető lélegzetelállító kilátásáig a jólét, a lehetőségek, az intrikák és a veszélyek városa.

Ez a forráskönyv rengeteg részletes információt tartalmaz Havenről és környékéről, amelyek a Kék Bolygó játékodat gazdagítják. Akár játékos vagy, aki mélyebbé és részletesebbé akarja tenni karaktere hátterét és kapcsolatait, akár játékmester, aki a kampányát szeretné utcai élményekkel gazdagítani, az Első kolónia felbecsülhetetlen értékű forrás.
• Részletes leírások és egész oldalas térképek Argosz szigetéről és Haven városáról.
• A jövevények túlélési útmutatója a virágzó koloniális városhoz.
• Részletes információk Haven városrészeiről és negyedeiről.
• Hasznos tények a főváros történelméről, politikájáról, kultúrájáról és kereskedelméről.
• Részletes dossziék a város leghíresebb – és leghírhedtebb – lakóiról.
• Tucatnyi Szigorúan titkos kalandötlet és kulisszák mögötti történetszál.
• Négy teljesen kidolgozott kaland Haven városában. Ideális egyalkalmas kalandok, amiken keresztül megmutathatod másoknak a Kék Bolygó szépségeit.

 

Terjedelem: 124 oldal
Formátum: A/4
Szín: színes borító, fekete-fehér belívek
Kötészet: puha borító, ragasztókötés
Fájlméret: 5,9 MB
Első feltöltés: 2022. március 31.
Utolsó módosítás: 2022. április 9.

Beleolvasóhoz kattints fent a borító képére!

1 review for Kék Bolygó: Első kolónia (Könyv+PDF)

 1. flitter (megerősített tulajdonos)

  Ennél jobb elő-húsvéti ajándék nem is jöhetett volna, mint a Kék bolygó világ legnagyobb városának leírása! Ahogy mondani szokás: itt minden megtalálható, mint a vásárban: nehézfegyverek, prostitúció és biomodok, mert ez egy valódi, modern nagyváros! Az összecsengése a Cyberpunkkal nem véletlen, ugyanis a kiegészítő lehetővé teszi, hogy kiberpunk kalandokat játszhassunk a Poszeidónon. Ha a csapat nagyon unja Night Cityt, akkor egy alternatív játékban vagy kampányban nyugodtan áttehetik a székhelyüket a poszeidóni Haven városába. (Persze lehet vízi westernt is, de itt inkább az előbbi dominál.)
  Ám, akár Shadowrunban is meg lehet ugyan ezt tenni, igaz ott a mágia, pontosabban annak hiánya kellemetlen lehet egy mágiahasználónak.
  Nos, amennyiben a csapat a szabálykönnyű, narratív rendszereket kedveli, és játszik is benne, szerintem a Feltört bolygó világára, illetve a Forged in the Dark rendszerére is könnyűszerrel lehet alkalmazni a leírtakat. Bizonyos Istencsapások nem lesznek, lehetnek benne, de egy hurrikán még így is igen kellemetlen lehet a csapat számára.
  Én személy szerint a legegyszerűbb változatot fogom alkalmazni: amit maga a Kék Bolygó használ, a Synergy rendszert.
  Jelen könyvre ugyan az igaz, ami az Új törvények kiegészítőre is, bármilyen modern környezetben felhasználható. Így ötletadónak Cyberpunk vagy Shadowrun kalandokhoz, kampányokhoz(!) simán használható. És abban is biztos vagyok, hogy lesz egy-két kaland, amit CP vagy SR világában fogok lemesélni, ami ötletet ad extrában a könyv az előre leírtak mellett.

Mondd el a véleményed

Érdekelhetnek még…