Döbbenetesen rémséges történetek (könyv+PDF)

(2 vásárlói értékelés)

5 500 Ft

Készleten

Kategória:

Leírás

Négy izgalmas ponyva kaland a Cthulhu nyomában játékhoz

Arkham köd borította utcáin kószálva belebotlasz egy olyan antikváriumba, amit még sosem láttál. A buzgó könyvmoly lázas igyekezetével surransz be az ajtón. Hamarosan egy gyengén megvilágított pincében találod magad, és a rothadó papír bűze csavarja az orrodat. Amint lehajolsz, ujjaiddal kinyúlsz egy hullámos, sárga szélű magazinokkal teli kartondobozért.

A rikító borítók lerohanják érzékeidet! Képesek lennének? Bár magadat a harmincas évek ponyva magazinjainak szakértőjének tartod, ezek a címek furcsán ismeretlenek számodra. Átböngészed a címlapokat – mindegyik a maga idejének jellemzőit mutatja, mégis áthatja egy enyhe lovecrafti érzékenység.

 • Zabálók a ködben: Egy kemény kaland, amiben egy lakatlan szigeten a hajótörötteket nem csak az elemek teszik próbára, hanem alig látható szadista lények, akik a sziget dzsungel borította belsejében ólálkodnak.
 • Lövöldözés Sanghajban: Fegyverropogástól hangos veszély fenyeget, és nemzetközi intrika bontakozik ki a konspiráció városában, a Távol-Kelet féktelen, ópiumban dúskáló Berlinjében. A nemzetek közti vetélkedés árnyékában egy fegyverért sem küzdenek olyan ádázul, mint a csillagtükörért. Mert ez a csillagokon túli vérszívó halált hozza el!
 • A halál nevet utoljára: Amikor a naplopó filantróp Addison Bright brutális gyilkosság áldozatául esik a saját New York-i otthonában, csak a hős Nyomozók védhetik meg hírnevét – és az emberiség épségét – a tragikusan színes múltjából fakadó szörnyű igazságoktól.
 • Y dimenzió: Egy tudományos kísérlet azzal kecsegtet, hogy bepillanthatunk egy másik valóságba, ahol az emberiség álmai és emlékei halmozódnak fel. De amikor a hősök átnéznek ezen az ablakon… a kozmikus rémségek néznek vissza rájuk!

Egy dübbenést hallasz felülről – a pinceajtó becsapódott. Csapdába estél a képtelenségek ponyváinak kriptájában! Ám mielőtt elérne téged a sors keze, a végsőkig kiélvezheted ezt az izgalmas ponyva stílusú kalandgyűjteményt, amit a Cthulhu nyomában szerepjátékhoz, a DETEKTÍV rendszerű lovecrafti horrorjátékhoz írtunk.

Oldalszám: 84
Méret: Letter (216×279 mm)
Szín: fekete-fehér
Kötés: puha fedeles színes borító, ragasztókötés
Fájlméret: 5 MB
Utolsó frissítés: 2019. szeptember 1.
Első feltöltés: 2019. szeptember 1.

2 reviews for Döbbenetesen rémséges történetek (könyv+PDF)

 1. Fekete Ferenc (megerősített tulajdonos)

  4 történet, amelyek önmagukban vagy egy nagyobb kalandfolyam részeként – leginkább kezdéseként – szolgálhatnak. Három ezekből szerintem nagyon erős és mind Purista, mind Ponyva módban jól tudnak működni, bár előbbiben talán hatásosabbak. A shanghaji szál nekem egy kicsit idegen volt, de önállóan az is megállja a helyét.
  Én el tudtam volna viselni még néhány történetet ebben a kötetben, főleg az Árnyak a filmgyár felett terjedelme mellett; de ez nyilván nem a fordító hibája.

 2. Mischi (megerősített tulajdonos)

  Nem rossz kötet, de a többi magyarul megjelent kalandgyűjtemény nálam jobban célt ért, persze hangsúlyoznom kell: azok azért tematikusak, míg itt tényleg egy elég széles skálán mozog a négy kaland témája, éppen ezért kicsit randomnak is tűnhetnek. Ha ezen túllendülünk négy jó kis ponyva kalandot kapunk. Nekem a Zabálók a ködben és az Y dimenzió azok amelyek a leginkább “Lovecraftiasnak” érződtek és amiket bele lehet a purista mód kereteibe szorítani. A Lövöldözés Shanghajban-nál már nem éreztem ezt ennyire egyértelműnek, a Halál nevet utoljára pedig alig tudott bennem gyökeret ereszteni (ettől függetlenül két olyan játékostársat is tudok akiknek tetszik az ilyesfajta koncepció, tehát itt a személyes ízlésem nem találkozott az alkotással). Személy szerint (szubjektív vélemény) a megjelentek közül nem ezt a gyűjteményt ajánlanám elsősorban, de kár lett volna kihagyni.

Mondd el a véleményed