Cthulhu nyomában alapkönyv (könyv + PDF)

(6 vásárlói értékelés)

9 000 Ft

Elfogyott

Kategória:

Leírás

EGY RÉMISZTŐ ÉS ELKERÜLHETETLEN SZÖVETSÉG
A nyomozó szerepjátékok egyik legjobbja egyesíti erőit a játékkal, ami mindezt elindította – hátborzongató eredményekkel.

RÉMSÉGEK A TÖRTÉNELEMBŐL KIOLLÓZVA
Kenneth Hite, a rémisztő irodalom elismert szakértője ebben a mesterművében összeházasítja részletes történelmi tudását H. P. Lovecraft klasszikus horrortörténeteinek átható ismeretével. A Cthulhu nyomában a kozmikus rémségeket az 1930-as évekbe viszi előre, azokba az időkbe, amikor a Mérhetetlen Vének lopakodó őrülete egybeolvad a globális totalitarizmus elsöprő gonoszságával.

NEKIRONTVA A KOZMIKUS ŐRÜLETNEK
A forradalmi DETEKTÍV szabályrendszer, amit a díjnyertes Robin D. Laws alkotott, megváltoztatja a nyomozós játékok végigjátszásának módját. Felgyorsítja és letisztítja a játékot, biztosítja, hogy ha beragadsz a korhadó tanyasi házakba, tiltott könyvtárakba, és a jeges antarktiszi útvesztőkbe, akkor mindig megkapd a továbbjutáshoz szükséges nyomokat. Tovább az ősi igazságokkal való sorsszerű összecsapásokhoz, amik túl borzasztóak ahhoz, hogy az elme felfogja.

A végzetek választéka
Válaszd ki a játékmódodat: a kétségbeesés Purista elmezúzó spirálja, vagy színes-szagos pisztolyvillantó Ponyva.

Szereld fel a nyomozódat 14 ellenállhatatlan motivációval, hogy a karaktered bemenjen az éjjeli kriptába – és több mint 60 képességgel, a Cthulhu Mítosztól a Robbanószerekig, hogy ki is jusson onnan.

A könyvben szerepel három kampánykeret az öltönyös tudósoknak, baltaarcú kormányügynököknek, vagy a rejtélyek marcona kereskedőinek. Plusz egy teljes bevezető kaland „A Kingsbury-i rettenet” címmel.

Cthulhu nyomában – az őrület és halál teljesen új módja.

Oldalszám: 248
Méret: letter (216×279 mm)
Kötés: kemény táblás borító, ragasztókötés
Szín: fekete-fehér belívek, színes borító
Fájlméret: 31 MB
Utolsó frissítés: 2019. augusztus 15.
Első feltöltés: 2019. február 1.
Nyomtatás: Center-Print Nyomda, Debrecen

6 reviews for Cthulhu nyomában alapkönyv (könyv + PDF)

 1. zsoltbarta.attila

  Első jó pont: kemény borító. Bár a Kék Bolygó minőségét is szerettem, de a puha borító ott túlzottan is zavaró a saját ízlésemnek; bár ettől még nem pontoztam le azt se; szimplán jobb lett volna a kemény borító, vagy a borító kicsit keményebb változata. Viszont itt a keménytáblás borítás nagyon jó. A színek gyönyörűek.

  Nézzük tovább: jól fordított (egy-két gépelési hibát, ha láttam benne, egy plusz “i” toldalék rémlik valamelyik hasábról a vége felől), a bevett kifejezések nem változnak. A szerkesztés jó, átlátható, a tördelő jó munkát végzett, a korrektor is. Lényegében egy újabb gyöngyszem a polcon. Mivel már olvastam angolul (éljenek az orosz warezoldalak), ezért sok újat a nyelven és a fent felsoroltakon kívül a Trail of Cthulhu nem tudott mutatni, de jó érzés a saját anyanyelvemen átlapozni és a polcomon tudni.

  Nyalizásnak tűnhet, de csak így tovább Laci. És remélem, hamar jön valami Kék Bolygó kontent is, mert már túlzottan megszoktam a magyart 😀 😀

 2. Fekete Ferenc (megerősített tulajdonos)

  Pro: kemény borító, jó minőségű kivitelezés, jó fordítás, korábban magyarul már megjelent – “eredeti” – idézetek használata színesítő szövegként, utalás több mai és korábbi eseményre ami a megértést segíti, az eredeti angol könyv után is érdekes és jó élmény újraolvasni a szabályokat.
  Nyomtatásban a fekete-fehér változat is szép (nem igényli a pdf háromszínű megoldását), a lapokon nem látszódik az ujjlenyomat, kellemes tapintású a papír és érződik, hogy “van benne anyag”.

  Kontra: néhol 1-2 elgépelés és zavaróan megbicsakló szöveg – gyanítom, korábbi fordítási rész maradhatott benne, pl. 10. old. szövegdoboz: “a 26-ból 48 állam olyan törvényeket hozott” -, de nem jelentős számban. Nekem kicsit szélesnek tűnik a könyv gerince és élesek a sarkai, de ez lehet technológiai következmény és én is érzem, hogy csak kukacoskodom.

  Köszi hogy megcsináltad, nagy szolgálatot tettél vele a hazai CoC-közösségnek! A Külső Istenek áldjanak meg érte! 😉

 3. kiss.richard.zsolt (megerősített tulajdonos)

  Masszív könyv, szuperjó a kötése, a lapok papírminősége csillagos ötös. A fordítás meglepően színvonalas, kifejezetten ötletes, jól megjegyezhetőek a játékfogalmak.
  Laci hatalmas jót tettél a hazai Cthulhu RPG közösséggel, le a kalappal előtted.
  Köszönöm és így tovább!

 4. laszlo.heizer (megerősített tulajdonos)

  Hatalmas piros pont, hogy végre újra jelent meg igazán minőségi szerepjáték rendszer magyarul.

  Az egy-két sajtóhiba nem olyan vészes, egyetlen helyen volt csak zavaró, a karakterlapon a Menekülés képzettségnél dupla költséget ír, holott a költség feleződik az Atlétika szint fölött, és karakteralkotásnál kicsit megzavarta az egyik játékosom 🙂

  Maga a könyv minőségi szedésű és jól van tördelve, szóval mindennek megfelel, amit egy használható szerepjáték-szabályrendszertől elvár az ember. Remélem a Kalandhorizont még jelentet meg hasonló minőségű anyagokat magyar nyelven.

  Csak így tovább!

 5. falcon (megerősített tulajdonos)

  A Cthulhu nyomában könyvet vártam eddig legjobban a Kalandhorizont kiadványok közül, és bár már jó ideje megvan, addig nem akartam írni róla, míg át nem olvastam.
  Most, hogy ez megtörtént, bizton állíthatom, hogy az egyik legigényesebb magyar szerepjáték lett. Noha nem tökéletes, hiszen van egy-két fura szórendet mutató mondat, de ez messze nem zavaró, és a könyv használhatóságát a legkisebb mértékben sem befolyásolja.
  A borító, a lapok, és a nyomat magasan a legjobb minőséget képviselik.
  Remélem a későbbiekben még sok ilyen kiadványt kapunk.

 6. Mischi (megerősített tulajdonos)

  Megvenni jó ideje sikerült már a könyvet, kipróbálni csak mostanában. Jó kis rendszer, kifejezetten illik a Mítosz világában történő játékra, ráadásul egyszerű, rövid időn belül átadható a lényeg a játékosoknak, alkalmas rövid és hosszabb játékülésekre is. Az első kiadásban volt némi hiba, de egyfelől a segédleteknél található errata, másrészt a pdf file is frissül, semmi olyan nem merült fel ami akadályozta volna a játékot. A kötet pedig határozottan jól néz ki, ennyiért megéri az árát!

Mondd el a véleményed