Cthulhu City (könyv + PDF)

(1 vásárlói értékelés)

8 100 Ft

Készleten

Kategória:

Leírás

Most találkozhatsz Lovecraft minden teremtményével a Mérhetetlen Vének uralma alatt álló városban.
Nagy Arkham – Cthulhu City

Bizonyos megbízhatatlan és őrjítő beszámolók szerint – és most már a te saját szörnyű tapasztalataid szerint is – létezik egy város az Egyesült Államok keleti partján, Bostontól északra, Massachusetts államban. Nem emlékszel, hogy tanulmányaid során láttad volna a térképeken, és ismerőseid közül senki sem mondta, hogy onnan származik, egészen addig, amíg hátborzongató határain belül nem találtad magad. Ablaktalan, ciklopszi felhőkarcolók, omladozó barokk épületek és romok városa, amelyek a világnak ezen a részén lehetetlen módon már az emberiség előtti korból származnak; emellett a szervezett bűnözés és a politikai korrupció által sújtott, dübörgő ipar zsúfolt városa. Időnként láthatjuk az ismerős kisvárosok maradványait, amelyekből ez a monstre agglomeráció nőtt össze: nyugaton, az Őrdombon túl Dunwich; a tengerparti, festői Kingsport; az ipari Innsmouth, a kereskedelem motorja; és a város szíve, Ó-Arkham.

A nagy, a régi, a szörnyű, a mérhetetlen bűnök városa

A Cthulhu nyomában szürreális rémálomszerű kiegészítőjében felfedezed…

 • Lovecraft városi történeteinek szívét. Itt van Arkham, Dunwich és Kingsport, de R’lyeh, a Névtelen Város és az ősfürkészek városa is…
 • A fordított rend szédítő rémségét! A városházán a Mérhetetlen Vének imádói uralkodnak, míg a Nyomozók körözött bűnözők! Az Armitage Bizottság „anarchista összeesküvéseinek” végét jelentő hírhedt egyetemi razzia után, ki merne szembeszállni a hatóságokkal?
 • Ármányt és akciót a kifordult utcákon! Ebben a városi horror kampányban új Gyanú szabályokkal kerüljétek ki a hatóságok éber szemeit az! Zúzzátok szét a kultuszokat – vagy szervezzetek összeesküvést, hogy az egyik frakciót a másik ellen fordítsátok!
 • A város rejtett útjait. Kerületismerettel segítséget találsz, de vigyázz – a többtucatnyi NJK közül bármelyik lehet hűséges szövetséges, halálra ítélt áldozat vagy a Mítosz sötét szolgája…

A könyv tartalmazza a Suttogó a fényben című, teljesen kidolgozott, noir hangulatú kalandot, ami Nagy Arkhamben játszódik, és a Nyomozókat körbevezeti a titokzatos városon… és a túlvilágon!

Cthulhu City – a Cthulhu nyomában szerepjáték egy nélkülözhetetlen új helyszíne.

A kötet csak minimális játéktechnikai elemeket tartalmaz, így bármilyen Mítoszon alapuló szerepjátékhoz használható. Nyugodtan használhatod a Cthulhu hívása vagy akár a Patkányok a falban rendszerével is. Bizonyos elemek értelmezéséhez nem árt a korábban már magyarul is megjelent Zord mágia kiegészítő kötet.

 

 

Oldalszám: 224
Formátum: Letter
Szín: fekete-fehér belív, színes borító, színes előzéken Nagy Arkham térképe
Kötészet: keménytábla borító, ragasztókötés
Fájlméret: 11,3 MB
Első feltöltés: 2021. augusztus 28.
Utolsó frissítés: 2021. szeptember 6.

1 review for Cthulhu City (könyv + PDF)

 1. Mischi (megerősített tulajdonos)

  Először a külcsínyről: keménytáblás borító, a szintén keménytáblás Cthulhu nyomában kiadványok méretében, a megszokott belső design, jó fordítás és egy színes térkép rögtön a könyv elején a városról. Ez utóbbiról tulajdonképpen mondhatnánk, hogy semmi extra, de talán pont a sorozat kiadványainak színvilága miatt, csak szemet gyönyörködtető.
  És a beltartalomról: egy igazi “mi lenne ha…” felkiáltású kiadvány.
  Mi lenne ha a HPL által megálmodott településekből néhány összeolvadna egy hatalmas várossá? Ha itt a hétköznapok része lenne a Mítosz imádata? Ha a történetek rosszfiúi és azoknak a hozzátartozói eme város alapító atyáiként jelennének meg? Ha a jófiúk bújkálásra kényszerülnének? És mi lenne ha a város és a benne élők mindent megtennének, hogy aki ide kerül (esetleg ide születik), véletlenül se tudja elhagyni a település határait?
  Nyilván minderre sokan tudnának saját szájíz szerint is választ adni, de a könyv íróinak elképzelése mindenképp figyelemreméltó, legyen szó a tartalomról, vagy annak a “használati útmutatójáról”. Nagy Arkham városa kellően elborult hely, számos szereplőt, helyszínt, kultuszt és más elemet olvaszt egybe, ráadásul a korábbi kiadványokkal való kapcsolatokat is felvet a kötet. Ami viszont nagyon jó, hogy (amint azt már többször is lehetett a Cthulhu nyomában kiadványokban érzékelni) az írók meglehetősen széles skálán mutatják be a város lehetőségeit, nem csak egy-két forgatókönyvet adnak, hogy aztán azzal kezdjen a mesélő amit tud.
  Hogy álom-e a város, vagy valóság? Hogy a Földön van-e vagy egy másik dimenzióban? Ezt csak az Örző tudhatja. Adnak egy keretet is, egy kvázi “megoldást”, ám nélküle se lenne szerintem kevesebb a koncepció. A városban székelő kultuszok leírása kielégítő, a helyszínek megkapják az alapleíráson túl azt is, miben nyilvánul meg esetükben a városra jellemző romlottság, számos nyom és njk is mellékelve van hozzájuk. A kidolgozott njk-k nem csak történetet kaptak, hanem felhasználási lehetőségeket is, annak fényében, hogy ellenségei, szövetségesei lesznek a játékosoknak, vagy esetleg csak egy áldozat a történetben. Valóban univerziális a tartalom és minimális a mechanikai leírás benne, így könnyen átültethető a környezet más szerepjáték rendszerbe is.
  Valahogyan pont a példa modul nem vonzott be annyira mire a kötet végére értem, de talán azért sem, mert egy teljes ötlet-halmazt kap az ember és így mire eljut odáig, a saját elképzelései jobban foglalkoztathatják.
  Persze a kötet használhatósága nagyban függ attól, hogy mennyire tetszik az ilyen “alternatív univerzum” egy csapatnak, nekem például minden jó ötlet ellenére inkább alkalmi, legfeljebb visszatérő helyszínként állná meg a helyét, ennek ellenére a tartalom első osztályú.

Mondd el a véleményed

Érdekelhetnek még…