Árnyak a filmgyár felett (Könyv+PDF)

(2 vásárlói értékelés)

8 100 Ft

Elfogyott

Kategória:

Leírás

A filmvászonról vér és őrület sugárzik!
A Cthulhu nyomában moziba megy! Tisztelettel adózunk az 1930-as évek klasszikus horrorfilmjeinek ezzel a celluloid izgalmak és hátborzongatások 192 oldalas gyűjteményével.

A vidéki környezet bővelkedik a lovecrafti fenyegetésekben!
A Cthulhu nyomában alkotói, Kenneth Hite és Robin D. Laws összefognak, felsorakoztatják filmművészeti jártasságukat, hogy elhozzák a cthulhoid kalandok és forrásanyagok mérföldkőnek számító gyűjteményét.

Eláll a lélegzeted a Hollywood és HPL párhuzamai láttán. Ez a vérfagyasztóan kritikus felfedezés csakis Kenneth Hite tollából származhatott!

Megborzongsz a vidéki gótika furcsa környezetében. Farkasok üvöltenek megfeketedett domboldalakon. Púpos őrültek ólálkodnak halott, meztelen fák erdeiben. Őrült tudomány lehetetlen gépezetei sziszegnek és szikráznak ősi udvarházak pincelaboratóriumaiban. Ez a komor fekete-fehér világ Kelet-Európa? Németország? Anglia? Ezek egyike sem – mégis mind egyszerre!

Reszkess, amíg végigjátsszátok a több órányi rejtélyes és izgalmas kalandot!

 • Csapd be a halált a Dr. Sírhantban!
 • Nézz szembe magával a rettegett báróval a Drakula álmaiban!
 • Kövess nyomon egy bestiális gyilkost a Farkasember holdja alatt!
 • Próbáld átlépni a Fekete kastély küszöbét!
 • Ismerd meg A nem euklideszi ember gyilkos titkát!
 • Hallgasd meg Nyarlathotep suttogását Halálom éjjelén!
 • Kövesd a zombik nyomát, hogy találkozz a Fehér varázslóval!
 • Tárd fel egy múmia átkát, amikor Halál jár a Níluson!
 • Fedezd fel a Zöld majom őskori dzsungel-szigetét!
 • Hatolj Afrika sötét szívébe, hogy találkozz a Dzsungel urával!
 • Menekülj a Védett terület régi és új ellenségei elől!
 • Végül fejezd be a filmes fenyegetés körútját azzal, hogy az Utolsó tekercsben belemerülsz az őrület legsötétebb vermébe, pont Hollywoodban!

 

Oldalszám: 194
Méret: Letter (216×279 mm)
Szín: fekete-fehér
Kötészet (nyomtatott könyvnél): keménytábla borító, ragasztókötés
Fájlméret: 5,5 MB
Első feltöltés: 2020. szeptember 17.

2 reviews for Árnyak a filmgyár felett (Könyv+PDF)

 1. Mischi (megerősített tulajdonos)

  Mesélni még nem sikerült a könyvből, de végigolvasni már igen, van benne anyag rendesen. Kapunk az elején egy általános gyűjtést helyszín- és npc leírásokkal a vidéki gótikus környezethez (ami bármikor segíthet az ilyen környezetű kalandalkotásnál), valamint 12 kalandot is. Ezek amúgy is sorba rendezhetőek, de van 4-5 olyan amit kifejezetten érdekes is lehet egymás után játszani (már ha mindenki túléli persze). Van köztük nyitott és zárt végű is. A tematika adja magát, mindegyik kaland elején pár mondatban kitérnek az alkotók éppen melyik zsáner vagy rendező munkásságára reflektálnak, ami tetszik, hiszen játék után (igény szerint előtt?) lehet hangulatkeltés gyanánt “fogyasztani” az adott tartalmat. Ennek legjellegzetesebb példája, hogy az egyik kaland egy konkrét korabeli filmet folytat, pont ott ahol az abbamaradt. Több történetben is van távoli kapcsolódás egy-egy Lovecraft műhöz, úgyhogy ha a játékosok közül (már ha van olyan akire igaz 🙂 ) nem mindenki olvasta volna az adott művet, szintén jó kiegészítő élmény lehet utána. A kiadvány szép, passzol az alapkönyvhöz (méretben, stílusban), jól néznek ki egymás mellett. A fordítás rendben van (ami kicsit idegennek hatott arra nem találtam magyar megfelelőt, tehát nem kötök bele), elütés hibahatáron belül. Összességében tartalmas kötet, ajánlott az alapjáték mellé!

 2. Fekete Ferenc (megerősített tulajdonos)

  Emiatt a kalandgyűjtemény miatt kezdtem bele a Cthulhu nyomában mesélésének, szóval elég pozitív a véleményem.
  Mischi leírását annyiban egészíteném ki, hogy bár a történetek lemesélhetőek Ponyva és Purista stílusban is, egyértelműen az előbbi áll jobban neki.

  Maguk a történetek önállóan is megállnak, de szerintem érdemes amolyan receptkönyvként kezelni és a benne leírtakat személyre szólóan “fűszerezni”. Például A zöld majom és A dzsungel ura kis módosítással elég jó fúziós fogás és egy nagyon érdekes és alternatív Kong vs. Godzilla történet lehet.

  A kötet előnye továbbá, hogy nem kizárólag a vidéki gótikába ágyazást teszi lehetővé, sokszor alternatívákat is ad ha pl. Afrikába, a Távol-Keletre vagy Dél-Amerikába szeretnéd a történeted helyezni akkor milyen változtatásokat eszközölj hogy autentikus maradj. Ezzel megint egy csomó időt és kutatást tud a Mesélőnek megspórolni.

Mondd el a véleményed