Against the Darkmaster szabálykönyv (könyv+pdf)

(3 vásárlói értékelés)

19 800 Ft

Csak 2 maradt készleten

Leírás

Hősi történetek, amelyeknek Te vagy a főszereplője!
Az Against the Darkmaster a hősi kalandok, akciók és heavy metal harcok asztali szerepjátéka.
Utazz messzi földekre, nézz szembe szörnyű veszedelmekkel, keress ősi varázstárgyakat, és gyűjtsd lobogód alá a világ összes seregét, hogy legyőzzétek a legnagyobb Gonoszt!

Tartalom

 • Egységes k100 alapú játékrendszer
 • Változatos karakterkészítési lehetőségek
 • Részletes utazási szabályok hosszú hősi kalandokra
 • Rugalmas mágiarendszer közel 400 varázslattal
 • Taktikai harc brutális kritikus találatokkal
 • Beleélést segítő szabályok a karakterközpontú kalandokra
 • Bestiárium több mint 60 félelmetes lénnyel
 • Teljes bemutató jellegű kaland három részben

Fogd a kockádat és készülj a harcra a Sötét Úrral!

Betekintő PDF

Terjedelem: 562 oldal
Méret: letter (216×279 mm)
Szín: színes borító, fekete-fehér belívek
Kötészet: keménytábla borító, ragasztókötés
Fájlméret: 63 MB
Első feltöltés: 2021. április 11.
Utolsó frissítés: 2022. március 3.

3 vélemény

 1. ibenny (megerősített tulajdonos)

  Az Against the darkmaster számomra pontosan azt a jó értelemben vett klasszikus/hagyományos fantasy-stílust adja, amit szeretek mind a szerepjátékokban, mind a regényekben. Iszonyú hangulatos már a bevezető novella is és ezt kitart végig az egész könyvön át, érezhető minden oldalon, hogy mit szeretnénke közvetíteni a készítők – útra kel egy csapat kalandozó, hogy a felvegyék a harcot világra leselkedő Sötét úr jelentette fenyegetéssel, ami ha nem is látszik minden fűszálban, minimum a háttérben mindig jelen van és hatása alól nem vonhatják ki magukat a karakterek.

  Elsőre ijesztőnek tűnhet a terjedelem, majd’ 600 oldal, de ettől nem kell megrémülni, mert a rendszer nem mondható bonyolultnak, megtanulni, beleszokni igazán egyszerű. Sokkal inkább az okozza ezt, hogy elképesztő mennyiségű tartalom van a könyvben, az alapok mellett grimoárok, bestiárárium és egy komplett kaland előregenerált karakterekkel, előtörténettel is helyet kapott, így valójában 2-3 szerepjátékkönyvnyi anyag került bele, így valóban teljes élményt tud nyújtani hosszú időn keresztül. Nekem nagyon tetszik, ajánlom mindenkinek, aki kedveli a stílust!

 2. Megyeri Csaba (megerősített tulajdonos)

  Nagyon megszerettem a rendszert. Alapvetően nem szeretem a sok táblázatot használó rendszereket de ebben pont kezelhető és nagyon gyorsan megtanulható. A könyv hangulata gyerek korom világát hozta vissza, mikor még csak itt ott elérhető angolról fordított fénymásolt füzetekből meséltünk. A karaktergenerálás szó szerint egy élmény. Nem csak pontok szétosztásáról szól (amit csak a háttértörténeteddel tudsz megtölteni élettel) de ki is alakul előtted egy „valós” karakter. A szenvedélyek rendszerét is nagyon eltalálták, pont annyit ad a játékhoz amennyit kell. A harcrendszer egy perc alatt megérthető és valóban adja a Heavy Metal érzést. Mi pörgősnek találtuk még a táblázatok ellenére is. A kritikus találati rendszer is ezt a heavy érzést erősíti. A varázslatoknál kicsit megakadtunk de kis utánaolvasás és elég jól képbe kerültünk. Saját véleményem, hogy ez a rész nagyon eltalált a varázslatok nagyon széles körűek és eszméletlen sok van. Az hogy külön metódus van a Darkmasterek megalkotásához, a meglévőek mellett, pedig zseniális (fekete oldalakon fehér betűkkel baromi menő). Az alapvető bestiákat is megtaláljuk a könyvben, a kezdő kalandokhoz elegendő de könnyen hozhatunk létre saját szörnyetegeket is. A könyvről a véleményem, hogy gyönyörű. Nincs teletolva felesleges vizuális elemekkel, amelyek viszont benne vannak azok magával ragadják az embert és pont megfelelő helyen. Szépen szellősen van tördelve amit tanítani is lehetne korunk nagy rpg publikálóinak. Az egész könyv nagyon egyben van, mind tartalmában mind hangulatában. Nem akarok hypolni, de ha megfelelő támogatást kap a játék a jövőben is az alkotóktól ez a játék simán befuthat. Minden forintot megért akik szeretik a stílust és hiányolják a régi idők rendszereit (pl MERP) azok ne habozzanak. Köszönjük Kaland Horizont Könyvek, várjuk a további megjelenéseket. 🙂

 3. Herdd (megerősített tulajdonos)

  Had írjak pár benyomást a VSD-ről.
  Felszín:
  Mikor előszőr kezembe vettem megállapítottam, hogy nem is olyan kezelhetetlenül nagy mint képzeltem. Bár tetemes súlya miatt jobb óvatosan kezelni. Félek, hogy ha úgy forgatnám ahogy egy regényt úgy a ragasztó kötés nem lenne képes megbírkózni a könyv súlyával. Így nagy óvatosággal bánok a gerincével és általában támasztom vagy szilárdan két kézzel tartom.
  A lapokon látszik, hogy a nyomdai vágógép teljes potenciálját latba kellett vetni a könyv elkészültéhez. Szerencsére a rajta maradt egyetlenségeket pusztán a hüvelykujjammal letudtam simogatni. Ez bizonyítja, hogy a penge végül ki állta a próbát.
  Belül, igényesen tördelt, részletes grafikákkal elátott tartalmat találtam. Keresni rendkívül egyszerű benne.
  A fordításra nincs panaszom. Jól végzett munka. Összeségiben egy robosztus megkapó könyv.
  Tartalom:
  Tartalmi síkon nagy sokrétű. A bevezetőt világosan meghatározza a kiadvány rendeltetését, hangulatát és biztosítja az ihlet adó források megismerését.
  Ezt követőn a 5 könyvre osztható a köttet. Mindegyiknek meg van a maga témája.

  Az első tartalmazza a karakter alkotást, az ahhoz kapcsolódó dolgok megértéséhez szükséges anyagot és a szerepjátékok egy általános ismertetőjét.
  A karakter alkotás önmagában is alkalmas arra, hogy vázlatául szolgáljon egy karakter történetéhez.
  Sok ismerős elem köszön vissza. A fantasy műfaj nagyaitól. (pl: a félszerzetek leírása)

  Második kötet tartalmazza a játékszabályokat és a szabályok alkalmazására vonatkozó útmutatót, tanácsokat. A mozgások és utazás c. fejezete idézi a Kildar álltal készített utazásos kalandok videót. Az ok-okozatokkal nem foglalkozik annyit, viszont sok segítséget ad. A két tartalom szépen rímel egymásra.

  Harmadik könyv már sokkal inkább a mesélőnek szól. Rengeteg tanácsal látja el az általánosan igazaktól a kifejezetten műfaj specifikusakig. A tanácsok nagy része kifejezetten gyakorlati. Rengeteg eshetőségre ad útmutatást vagy alternatívát. Pl: a karakterek jutalmazása vagy nagy csaták le vezetése. Ebben a „könyvben” található a sötéturakról szóló fejezet is, ami ugyancsak rímel a Kildar álltal készített hasonló videóra. Részemről nagy meglepetést jelentett számomra, hogy a sötétúr jellege/természete mekkora hatással lehet a kampány hangulatára, ennek a sajátos íznek az átadására rendszer szinten is sok eszközt biztosít.

  A negyedik könyv a bestiárium. Ez az amit sok esetben külön vesznek az alapkönyvtől. Itt bent van. Ezt nagyon fer üzlet politikának tartom ami jó érzéssel tölt el.
  Kellően tartalmas leírásokat ad, statisztikákat és szép képeket. Első hallásra keveseltem a benne szereplő lényeket, de már nem. Előszőr is valamennyi benne le írt fajnak több variációja is van, aminek következtében még többnek is tűnik. Másodszor az addigiak el olvasása után rájöttem, hogy nincs szükség minden alkalommal valami új, még sosem látottal meg örvendeztetni a hősöket. Sőt ez kerülendő. Most pont jónak érzem a kínált mennyiséget.

  Az ötödik könyv a grimoár ami 400 varázslatot tartalmaz 40 varázs iskolába sorolva. Amiből kettő elsősorban a sötét erők számára fentartott.

  Az ezt követő fejezet egy három részre osztott kampány. Ami szűken akár három játék alkalom is lehet, céltudatos gyakorlot csapattal.
  A tagolása meg ér egy misét. Ismerteti a kampány fő témáját adó mítoszt ami egyúttal a főldrajzi terület története is. Majd bemutatja a fontosabb NJK-kat. Az antagonistákat és azokat akiktől a hősök segítséget várhatnak. Mindőjüknek adtak egy célt. Ami motivációjuk forrása, néhány esetben ezek ütköznek egymással. (még az antagonisták között is van széthúzás)
  Majd bemutatta a történet izgalnasabb helyszíneit. Mire számíthatnak arra felé a hősok. Mindezt megspékelte néhány jó tanáccsal és csak most jön a kaland.
  Ez azt jelenti, hogy mind három kalandhoz adott egy rövid forgatókönyvet. Ami tartalmazza azt az eseményt ami be indítja a cselekményt, továbbá, hogy mit várhatunk az antagonistáktól. Ad néhány szaftos részletet és ötletet is. Néhány segéd eszközt és tanácsokat.
  A kampány végére meg néhány ötletet, hogy merre lehet ezt még folytatni.

  A kampány jól összerakot és egy nagyon szórakoztató történet lapul benne. Csak elképzelni lehet, hogy mesélőként mi mindent lehet ebből kihozni. Játékosként meg, hogy mennyi lehetőséget kínál bárdok dalaiba illő cselekedetek végrehajtására.
  Hogyan sejlik fel egy látszólag pitináer ügy mögött a szomorú igazság és hogyan válik oly hatalmas direkt fenyegetéssé ami az egész tájra veszélyt jelent. Ilyen az amikor a sötétúr árnyéka rávetül a földre.

  Ad néhány kidolgozott példa karaktert is, közös bennük, hogy mind nagyon motiváltak a kampány felgöngyölítésebe. Történetük szórakoztató, könnyen emészthető. Motivációikkal és személyiségükkel könnyű át szellemülni.
  Végül a könyv egy táblázat gyűjteménnyel zárul.

  Fontos tudni, hogy a vastagságához nagyban hozzá járul a rengeteg modul vagy variáció amit kínál. Pl: a karakterek statisztiláinak kialakításáhiz több lehetőséget is kínál.
  Vagy biztosít olyan modult ami lehetővé teszi, hogy specializált készségeket adj hozzá a játékhoz, hogy a későbbi játék számra megerősítsd a harcos/ zsivány karaktereket.
  Esetleg, teljesen új hivatást, ha olyan világban játszanál ahol jelentősen kevesebb mágia van. Stb

  Szóval nagyon köszi! Megérte az árát.

Mondd el a véleményed

Értékelést bárki írhat. A rendszer e-mail cím alapján azonosítja a termék vásárlóit, és a valódi vásárlók neve mellett megjelenik a "megerősített tulajdonos" felirat.
Az értékelések azonnal megjelennek, és utólagosan töröljük a nem közvetlenül a termékhez kapcsolódó és a minősíthetetlen hangvételű hozzászólásokat.
Az értékelések időrendben jelennek meg, elöl a legrégebbi, utoljára a legújabb értékelésekkel. Az értékelésekért ellenszolgáltatást senkinek sem adunk.