Most magyar nyelven megszerezheted a

RUNEQUEST GLORANTHA SZEREPJÁTÉKOT!

A 2019-es ENnie díj aranyérmese a legszebb illusztrációk kategóriában.

Ebben a játékban mindenki hőssé válik!

Ez a fantasy világ semmi máshoz nem fogható – halandók és istenek, mítoszok és kultuszok, szellemek és elementálok, szörnyek és hősök mitikus világa.

Mágia hatja át a létezés egészét, és a törzsek, klánok és családok közti kötelékek legalább annyira fontosak, mint a halandók és az általuk imádott istenek közötti kötelékek. Az isteneken és szellemeken kívül a Rúnák határozzák meg a valóságot – aki a Rúnákat ismeri, a világot is átformálhatja.

Ez Glorantha, minden idők legelismertebb szerepjátékos világa.

Az istenek most halandó hősökért kiáltanak, hogy Hősökké váljanak, és a világ túléléséért küzdjenek.

Eljött az időd, kalandra fel!

Neked való ez a játék, ha…

 • Megismernéd a RuneQuest szimulációs szabályrendszerét, ami realisztikus eredményeket ad, de nem olyan nehéz megtanulni.
 • Szereted az izgalmas történeteket, és meg szeretnéd ismerni Glorantha fantasy világát. Bár a világ évtizedek óta bővül, ez a könyv nem igényel előismereteket a világról, ez egy nagyon jó ugródeszka.
 • Epikus kampányokat szeretnél játszani a Hősháborúk idején.
 • Szereted a szép illusztrációkat.

Nem biztos, hogy neked való, ha…

 • Mostanság csak olyan könnyed, narratív játékokra van időd, mint pl. a Fate vagy Vörös Ködök.
 • Nem tetszik neked Glorantha és a bronzkori fantasy világ.

Érdekességek

A RuneQuest első kiadása 1978-ban jelent meg, azóta Glorantha világa számos más szerepjáték, PC játék és társasjáték alapjául szolgált.

A RuneQuest egyike volt azoknak a korai szerepjátékoknak, amik elősegítették, hogy a szerepjáték ne egy ismeretlen játékforma maradjon, hanem egy külön hobbivá váljon. A RuneQuest egyesítette Steve Perrin innovatív játékrendszerét és Greg Stafford remek világát, amely a hősi fantasy stílusba belekevert számos népi kultúrát, és komoly mitológia is társul hozzá.

A RuneQuest részben a Chaosium D100-as Basic Roleplaying (BRP) rendszerét használja. Könnyen használható, gyakorlatilag minden dobást egy százalékos értékre kell tenni.

A RuneQuestben nincsenek karakterosztályok és jellemek – a karaktereket a kultúrájuk, az általuk követett isten és az őket inspiráló Rúnák határozzák meg.

A RuneQuest szinteket sem használ – a karakterek a játék során használt képzettségeiket növelik folyamatosan. Bárki megpróbálkozhat egy zár kinyitásával, egy varázslat elmondásával vagy ősi szövegek megfejtésével.

A harc izgalmas, magával ragadó, véres, és mindig potenciálisan halálos – a játékosoknak észnél kell lenniük, mert egy szerencsés dobással a legkisebb káoszfajzat is elintézhet egy tapasztalt harcost.

Olvass bele a könyvbe: minta PDF

Töltsd le a karakterlapot: KARAKTERLAP

Töltsd le a 48 oldalas ízelítőt, ami tartalmazza a szabályok rövidített változatát, varázslatokat, példakaraktereket, kidolgozott kalandot: ÍZELÍTŐ LETÖLTÉSE

Tetszik, kérem a könyvet

A könyv tartalmából:

 • Olyan karakterkészítési rendszer, amely a kalandozódat egyből a világba helyezi, családdal, motivációikkal és előtörténettel.
 • Játékszabályok, amikkel tetszésed szerint alakíthatod és fejlesztheted a karakteredet.
 • A nagyobb istenek és kultuszaik leírása.
 • Pörgős, heves és magával ragadó harcrendszer, amelyben bárki akár egy csapástól meghalhat.
 • A Rúnák és más mágiarendszerek leírása: szellemmágia, magasmágia, és az elképesztő Rúnamágia, amivel a halandók az istenek erejét hívhatják elő.
 • Minden, a játékhoz szükséges szabály.

A RuneQuest eme új kiadása annak a világnak és rendszernek a győzedelmes visszatérését jelenti, amely világszerte évtizedeken át lelkesítette a játékosokat. Kezdő és tapasztalt szerepjátékosoknak, valamint Glorantha régi és új rajongóinak egyaránt ajánljuk.

Részletes ismertető az LFG-n: http://lfg.hu/97140/ismerteto/mi-a-runequest/

Vélemények a könyvről

“Greg Stafford szuper játéka, amit teljesen naprakészre varázsoltak, és remek külsőt adtak neki. Méltó emlékmű. Stílus: 5/5. Tartalom: 5/5. Nem lehet 5-nél nagyobb?” – Paul StJohn MacIntosh, RPGNet review.

“A RuneQuest egy fantasy szerepjátékokkal zsúfolásig töltött piacon némileg eltér a hősi felfogástól – egy kicsit halálosabb, a bronzkorban és a barbárok idejében játszódik, ahol a történelmi realizmus nyers, primitív mágiával keveredik. ” — Tabletop Gaming review

A RQ-nek ez a változata újradefiniálja a szerepjátékról alkotott nézeteimet… úgy látszik, minden, amit csak kérhetek, egy játékban szerepel: gördülékeny szabályok, a játék különböző szintjei, és egy teljes mitikus világ, amit a játékosok testközelből felfedezhetnek. Mintha a 20-as éveim Chaosium kiadója tért volna vissza, csupa innovatív játékelemmel. Játéktervezőként azt kell mondanom, hogy ezt nehéz lesz túlszárnyalni, de jó érzés látni, hogy új kihívás van előttünk!” — Francesco Nepitello (The One Ring RPG vezető tervező).

“Olyan, mint a második kiadás, csak jobb… ez a RuneQuest egy igazán erős változata, ami évekig a BRP alapú gloranthai játék zsinórmértéke lesz.” — ‘RuneQuest Comes Home’, Refereeing and Reflection.

“…ha más ízt keresel a fantasy játékokban, akkor feltétlenül próbáld ki a RuneQuestet.” — Bell of Lost Souls.

“Gyönyörű termék, a klasszikus szerepjáték új köntösben… az egyik legjobb példa arra, hogy a szerepjáték szabályai milyen jól támogatják a világot és a hangulatot. A könyv egyszerűen magával ragad a mágiával teli, mitológia-központú, bronzkori fantasy játékba, amiről eddig még nem tudtad, hogy mennyire akarsz vele játszani.” —Play To See What Happens.

“Ez a játék a való világbeli és a kitalált történetet vegyíti, ahol vad mítoszok keverednek a realisztikus szabályokkal… A RuneQuest a fantasy szerepjátékok világában egy igazán egyedi dolgot hozott létre.” —Tabletop Gaming Magazine.

“A RuneQuest elszakad az elmúlt évtizedekben a fantasyt uraló csillogó páncélok és a kőbe vésett varázslatok sablonjaitól, és olyat nyújt helyettük, ami közelebb áll az ősi mítoszokhoz és legendákhoz – inkább Odüsszeia, mint Gyűrűk Ura.” —EN World.

“A RuneQuest: Szerepjáték Gloranthán egy mestermű. Egyszerre gyönyörű kötet és egy figyelemre méltó játék, ahogyan a RuneQuest rendszerét ráültették minden idők legkidolgozottabb szerepjátékos világára. A játéktervezésnek sikerült a lehetetlen: egybegyúrta a szabályokat a világgal. Már akkor történetekkel szórakoztat minket, amikor a karakterek még be sem mutatkoztak egymásnak. A veteránok egyből otthon érzik magukat, míg az új rajongók azt fogják furcsállni, hogy egy ilyen játék hogyhogy nem létezett ezidáig. Amihez az új Chaosium hozzányúl, mind arannyá válik. Azonnal vedd meg és játssz vele!” —Antonios S., RPGNet review.

“…ez egy nagyon lenyűgöző könyv. Az illusztrációk és az írás mind elsőrangú. Szerintem az egyik legszebb könyvem. A kinézet nagyszerű, de az igazi értéke messze több, mint a megjelenése. A RuneQuest: Szerepjáték Gloranthán tartalma felér a kinézetével felállított mércéhez.” —White Box and Beyond.

“A fantasy panteonjában a Dungeons & Dragons után másodikként következő RuneQuest egyike az asztali szerepjátékok legfantáziadúsabb alkotásainak, és olyan innovatív szabályokat hozott be, amik a következő évtizedek szerepjátékainak, leginkább a többi BRP szerepjátéknak a példaképévé vált. A képzettségek fejlesztésének egyedi megközelítése, és a támadásokra és cselekvésekre használatos százalékos rendszer ma is megállja a helyét, míg Glorantha kidolgozott világa továbbra is bevonzza a magával ragadó és élő és lélegző világra vágyó kalandozókat.” Tabletop Gaming (UK) Minden idők 150 legjobb játéka (A RuneQuest a 9.)

SZEREZD BE A KÖNYVET!

A RuneQuest egy 440 oldalas kb. A/4 méretű, végig színes, keménytábla borítós könyv, a Bestiárium ugyanolyan, csak 204 oldalas.

Gyakori kérdésekre megnyugtató válaszok:

A PDF-et azonnal megkapom?

Ha a PDF vagy könyv+PDF változatot bankkártyával vagy PayPallel fizetted ki, akkor azonnal, a nap 24 órájában letöltheted. Ha átutalással fizetsz, akkor a PDF-et akkor kapod meg, amikor a pénz beérkezését a webáruházban is visszaigazolom (1 napon belül). Erről e-mailt kapsz, és az e-mail tartalmazza a letöltési hivatkozást. Ha utánvéttel rendelted, akkor a csomagod kézhezvétele után 1 napon belül kapod meg a letöltési hivatkozást.

Amikor a letöltésre klikkelsz, kérlek várd ki, amíg a rendszer előkészíti számodra az egyedileg névre szóló, vízjelezett PDF-et.

Mi van akkor, ha előbb a PDF-et veszem meg, aztán a könyvet?

Ilyenkor a nagy szerepjátékos piacterek és nagyobb kiadók gyakorlatához hasonlóan a PDF árával csökkentett áron kaphatod meg a könyvet. Bejelentkezett vásárlóként azonnal látod a kosárban a kedvezményt, nem regisztrált vásárlóként akkor érvényesül a kedvezmény, amikor a pénztár oldalon beírod az e-mail címedet (amire a PDF-et is rendelted).

Csak magyar címet lehet megadni a fizetésnél, szállításnál?

Igen, csak magyar címre tudok számlát kiállítani, és a Foxpost is csak magyar címekre tud kiszállítani. Ha külföldön tartózkodsz, és csak a PDF-et kéred, akkor valamelyik barátod, családtagod címét add meg, miután ő beleegyezett ebbe. GDPR miatt nem adhatod meg kérdés nélkül senkinek sem a címét.

Ez egy hivatalos kiadás?

A RuneQuest: Szerepjáték Gloranthán és a Bestiárium a Chaosium Inc. bejegyzett védjegye, és a magyar változat az eredeti kiadóval történt szerződés alapján és jóváhagyásával került kiadásra.

RUNEQUEST
A Chaosium játéka
Első Chaosium kiadás: 1978
Második Chaosium kiadás: 1979, 1980, 1981, 1982, 1983
Harmadik Chaosium/Avalon Hill kiadás: 1984, 1993
Negyedik Chaosium kiadás: 2018
Copyright ©1978, 1980, 1984, 1993, 2018 Moon Design Publications, minden jog fenntartva.
A RuneQuest, HeroQuest és Glorantha a Moon Design Publications védjegyei.

Maradt még bennem kérdés

Kérlek, írj a hello@kalandhorizont.hu címre, hogy ezt egy válasszal orvosolhassam 🙂