PDF könyvjelzők

A Kalandhorizont.hu webshopjában alkalmazott PDF vízjelezési módszer sajnos kitörli a forrásfájlban található könyvjelzőket és belső hivatkozásokat. Pedig a könyvjelzők hasznosak, ha a PDF-et játék közben szeretnénk használni, mert könnyebben előkereshetők a kívánt információk. De szerencsére van egy áthidaló megoldás, egy windowsos programmal visszaállíthatod a könyvjelzőidet. Ehhez a következő lépéseket tedd:

 1. lépés: Töltsd le az alábbi listából a könyvjelzőt tartalmazó szövegfájlt.
 2. lépés: Töltsd le a Sourceforge oldaláról a jpdfbookmarks nevű programot:  https://sourceforge.net/projects/jpdfbookmarks/
 3. lépés: Töltsd le a könyvjelzőzni kívánt PDF-et a fiókod letöltéseiből
 4. lépés: Csomagold ki a jpdfbookmarks programot
  • indítsd el a jpdfbookmarks.exe fájlt
  • a File – Open menüben nyisd meg a PDF-et
  • a Tools – Load menüben nyisd meg a megfelelő könyvjelzős szövegfájlt
  • bal oldalt az egyes könyvjelzőkre duplaklikkel ellenőrizheted, hogy a könyvjelzők megfelelő oldalra mutatnak. Ne ijedj meg, ha csúnyán néz ki a PDF. A rendes olvasóprogramodban jó lesz.
  • File – Save menüvel elmented, és a kedvenc PDF-olvasó programoddal bármilyen eszközön élvezheted a könyvjelzős PDF-et.

Könyvjelzők

(jobb klikk a hivatkozásra, és mentés másként)

A könyvjelzők listája fokozatosan bővül, mert eddig a PDF-eket nem optimalizáltam a könyvjelzőkre, és ez egy utólagos folyamat. De nézz vissza időnként, hogy a kedvenc könyveid könyvjelzői szerepelnek-e már a listában.