Patkányok a falban szerepjáték

magyar nyelven

Kozmikus horror szerepjáték sosem volt még ilyen egyszerű!

A Patkányok a falban egy kozmikus horror szerepjáték, amit H. P. Lovecraft írásai inspiráltak, bár nem használja a Cthulhu Mítoszt. Úgy is mondhatjuk, hogy nem Lovecraftet követi, hanem azt, amit Lovecraft követett. Ám van egy lényeges eltérés (következzék egy kis idézet a könyvből):

“Bár a Patkányok a falban szerepjátékot H. P. Lovecraft írásai, és az ő kozmikus horror felfogása inspirálta, ez a játék nem próbálja meg ezt emulálni. Lovecraft történetei leginkább meghatározatlan karakterek körül forognak, akiknek az elméjét összezúzta a kozmikus rettenet. Ezzel szemben a Patkányok a falban a karakterek, és az ő kozmikus rettenet ellen vívott harcuk körül forog. Mint látod, a két dolog mögötti logika nem ugyanaz. Ez nem az a játék, amiben erőtlen emberek várják a végső kinyilatkoztatást, hogy az megsemmisítse őket.

Ez a játék azokról az emberekről szól, akik törődnek a világ többi részével, és elkeseredett csatát vívnak azért, hogy azt megmentsék, vagy legalábbis nyerjenek valamennyi időt. Ez nehéz, és sokan meghalnak, vagy őrülten végzik, de nem adják fel. Ez elég ahhoz, hogy értelmet nyerjen egy értelmetlen univerzum.”

A játékrendszer egyszerű, amit olyan klasszikusok ihlettek, mint az Advanced Fighting Fantasy, Traveller és sok más szerepjáték. 2k6-ot használ, csak a játékosok dobnak, így a játékmester a játékosok választásaira koncentrálhat. Sőt, ezt a játékrendszert a saját, akár hivatalosan kiadott játékodhoz is használhatod, mert az CC 4.0 BY licensz alatt jelent meg.

A rendszert hosszútávú játékra tervezték, de jól működik egyszeri alkalmak esetén is.

Az alap játékkörnyezet az 1920-as évek Amerikája, de a könyvben található segédanyagokkal ez kiterjeszthető középkori és sci-fi környezetre is.

A mesélőt rengeteg jó tanács segíti abban, hogy izgalmas, fordulatos kalandot tárjon a játékosok elé, és ne kövesse el a legtöbb kezdő hibát. A tapasztalt mesélőknek is mutat olyan fogásokat, amiket érdemes beépítenie az eszköztárába.

Ezt a játékot bátran el lehet kezdeni olyan kezdő szerepjátékosokkal, akiket elriasztana egy több száz oldalas szabálykönyv, de ugyanez igaz az időhiányban szenvedő veterán játékosokra is, akik szívesen kipróbálnának mást is, de nem tudnak rá időt szakítani.

Tehát fogj egy karakterlapot és két hatoldalú kockát, válassz egy foglalkozást és egy hírnevet, és küzdj meg a Mérhetetlen Vénekkel! (Igen, vannak Mérhetetlen Vének, bár… nem olyanok, mint amiket megszoktál.)

Most könyv és PDF formában is beszerezheted ezt a szerepjátékot.

Oldalszám: 64 + borító
Méret: A/5
Szín: színes borító + fekete-fehér belív
Fájlméret: 1,3 MB
Utolsó frissítés: 2019. szeptember 8.
Kötés: irkafűzés

Minta PDF LETÖLTÉS
Patkányok a falban karakterlap

SZEREZD BE A KÖNYVET!

Lehet, hogy nem jönne ki jól a szállítási költséggel ez az egy kötet? Ajánlom, hogy vedd meg mellé a Vörös Ködök szerepjátékot is, ami forradalmasítja a kard és varázslat műfajt. Határozottan jobban megéri együtt rendelni a kettőt.

Jelenleg a Kalandhorizont az egyetlen hely, ahol modern angol nyelvű szerepjátékok magyar változatát találod. Lépj be te is ebbe az új világba, és fedezzük fel együtt, milyen új élményeket tartogatnak nekünk ezek a játékok!

Ezek a könyvek csakis a te lelkesedéseddel és hozzájárulásoddal valósulhatnak meg!