Készülj a kalandra a

Legendary Kingdoms

hatalmas, nyílt világú játékkönyv-sorozatában!

A Legendary Kingdoms játékkönyv-kampányában egy kalandorokból álló csapatot vezetsz a tetteidhez alkalmazkodó világban. Merészkedj ősi romok közé, válaszd meg, kinek a zsoldjába állsz, vezess sereget a csatába, hajózz a nyílt tengereken saját hadihajódon, győzz le zsarnokokat, vagy segítsd őket hatalomra. Útközben folyamatosan gyarapodik a csapatod szakértelme, vagyona és hírneve, így még nagyobb kihívást jelentő kalandokba vághatsz bele. Ha eljutsz a hatalom magaslataira, felfedezhetsz egy világot fenyegető szörnyű veszedelmet, és a sorozat mind a hat játékkönyvén átívelő küldetésre indulhatsz.

Szóval ez egy egyjátékos lapozgatós könyv vagy szerepjáték?

A Legendary Kingdoms sorozat fő vezérelve, hogy egyedül is játszható legyen, mint egy lapozgatós játékkönyv. Azonban, mivel egy négy kalandozóból álló csapatot vezetsz egy hősies utazásra egy valóban nyílt világban, volt már olyan végigjátszásunk, ahol egy személy volt a JM (játékmester), és négy barátunk vitt egy-egy karaktert.

A játék ugyanolyan jól működik online játszva, mint egy asztal körül.

A játéktesztelők és a támogatók megjegyezték, hogy ezek a könyvek mennyire jók azok számára, akik szívesen kipróbálnák magukat játékmesterként, de megijednek a feladattól. Az egyszerű harci szabályoktól és az előre megírt történettől keresve sem lehetne találni jobb eszközt, ami meghozná a mesélői kedvet.

Ha számodra még új a Legendary Kingdoms játékkönyvek világa, tedd a kosárba az ingyenes ízelítőt, ami az első könyv kalandjának elejét tartalmazza.

A Legendary Kingdoms jellemzői

 • A világ alkalmazkodik a döntéseidhez. A könyv “emlékszik” a barátokra, akiket szereztél, és az ellenségekre, akiket legyőztél. A megölt királyok halottak maradnak, és ahogy nő a hírneved, úgy változik az emberek reakciója is veled szemben.
 • Egy változó világ. A döntéseidtől függően új kalandok vagy új bajok várhatnak rád a korábban már felfedezett helyeken.
 • Részletes világ. A Csontok Völgyének törvénytelen sivatagjaitól kezdve a Royce Királyság feudális hierarchiájáig. Öleld magadhoz a vad szabadságot a kalandozó Szilánk-szigeteken, vagy nézz szembe a pokoli sötétséggel Sárkányszentség kohóiban. Legyél te az első, aki feltérképezi a felfedezetlen Barbár Földeket, vagy taszítsd le a trónjáról a korrupt királyt a nevetségesen gazdag Pendrilor hercegségben. A több könyvet felölelő küldetésekben távoli udvarokban intrikálsz, és idegen nemzeteknél szerzel barátokat, akik segíthetnek neked, amikor hazájukba látogatsz.
 • Csapatalapú kalandok. Nem vagy egyedül, hanem akár négy különböző karakter képességeit is kombinálhatod a csapatodban.
 • A játékot egyedül vagy csoportosan is játszhatod. Online is működik úgy, hogy egy játékos tölti be a felolvasó szerepét!
 • A Legendás Királyságok világába beágyazott karakterek. A csapat minden egyes tagja a sorozat egy-egy könyvéhez kötődik, és mindegyiküknek vannak megoldatlan problémái a hazájukban. A karakterek kereshetik a megváltást, hatalomra juthatnak, bosszút állhatnak, vagy beleszerethetnek más csapattagokba.
 • Gyors tempójú, de taktikus személyi harc.
 • Verbuválj hadsereget és vívj csatákat több ezer katonával mindkét oldalon. Meghódítottál egy birodalmat? Vigyél át csapatokat egyik könyvből a másikba, ha el tudod foglalni a városok kikötőit.
 • Vitorlázz végig a világon a saját hajódon. Gyűjts össze egy armadát, és győzd le a hatalmas uralkodókat a saját hadihajó-flottáddal. Vagy kereskedj békésen a gazdag kikötők között.
 • A hatalmas varázslatok rengeteg titkot nyitnak meg! Úgy gondolod, hogy már teljesen felfedeztél egy területet? Fedezd fel az Árnyékajtó varázslatot, és találj rejtett utakat régi kazamatákban. Tanuld meg, hogyan kell teleportálni, és lépj be olyan területekre, amelyeket mágia nélkül lehetetlen megtalálni. Kerüld meg az ellenség védelmét a Teleportkörrel, hogy megjelenj az erődjük belsejében, és így váratlanul kirabolhasd őket.
 • Kovácsolj varázstárgyakat mágikus szövedékekkel. Aranyrudakkal seregeket toborozhatsz. Fossz ki a kincstárakat, hogy nagy gazdagságot és hatalmat biztosító kincseket találj.
 • Egy világon átívelő cselekményszál. A könyvekben elrejtve egy halálos és egyre növekvő veszélyre utaló jelek rejlenek. Ha eljutsz a hatalom csúcsára, talán képes leszel felgöngyölíteni egy világot fenyegető összeesküvést.

A Legendary Kingdoms sorozat minden egyes könyve a világtérkép más és más földrajzi területét öleli fel. Minden régiókönyv a térkép részletesebb, nagyított változatát tartalmazza. A térképen szereplő minden helyszín elérhető, akár gyalog, akár tengeren, akár mágikus szállítóeszközzel (ha rendelkezel ilyen képességgel). A könyvek között tetszés szerint tudsz oda-vissza menni – csak sétálj vagy hajózz el a térkép széléről.

Az 1. könyv: Csontok Völgye egy sivatagi pusztaságban játszódik, ahol zsarnok királyok nyomják el a néptömeget egy ősi ereklyékkel és romokkal tarkított földön. De a hatalmuk ingatag… és a közhangulat robbanásra készülődik. Ez a vér és homok földje, ahol a civilizáció ritka szigetei között szörnyű vadállatok kószálnak szabadon. MEGJELENT!

A 2. könyv: Korona és Torony a Hosszúrév-öböl középkori birodalmában játszódik, amelyet két nemesi család hatalmi harca szakít szét. Baldwin Dayne báró haldoklik, és gyermekeinek meg kell a helyébe lépniük, vagy örökre elpusztul családjuk. Ősi romok várnak kifosztásra és felfedezésre, és vad seregek gyülekeznek a határokon, arra várva, hogy a megye meggyengüljön a szüntelen háborúskodás közepette. Csillogó acél, rég elfeledett mágiák felvillanása és pokoli szörnyek várnak rád, miközben erőt gyűjtesz a végső összecsapásra. MEGJELENT!

A 3. könyv: A Szilánk-szigetek kalózai egy trópusi szigetvilágban játszódik, ahol kalózokra és halálos szörnyekre lelsz. A Szigetek lakói, a tálziaiak állandó inváziós nyomás alatt állnak Royce és Sárkányszentség kapzsi királyságai részéről. Egy nagy kalóz, August Prior kapitány is a tálziaiak ellen fordult, és most démoni urai érdekében vérbe akarja fojtani a tengereket. Fedezz fel elveszett szigeteket, merészkedj ősi romok közé, és szállj szembe a dühös szigeti szellemekkel ebben a nagyszabású tengeri kalandban.

A 4. könyv: Az Aranytrón Pendrilor hercegségéről szól, Royce korrupt királyának székhelyéről. Kikötőiből árad a gazdagság, de nem vesz tudomást a közelgő fenyegetésről, amely a királyság pusztulásával fenyeget!

Az 5. könyv: Barbár Földek egy civilizált birodalmak által feltérképezetlen vadonban játszódik. Elfeledett barlangjaiban és égig érő hegyei közt szörnyű titok rejtőzik.

A 6. könyv: Sárkányszentség a kohók és varázslatok gőzzel működő pokla. A lakosság túlzsúfolt, omladozó városokba zsúfolódik, mert fél, hogy találkozik a romlott ipar szörnyűséges alkotásaival.

Játékszabályok:

A Legendary Kingdoms siker-alapú kockarendszert használ a képességpróbákhoz és a harchoz. Minden csapattagnak van egy képességértéke a játék öt fő képességének (Harc, Lopakodás, Tudás, Túlélés és Karizma) mindegyikében. Minden egyes képességpont egyetlen kockával való dobást tesz lehetővé. Például Sira Jessica Dayne Harc képessége 5, ami azt jelenti, hogy 5 kockával dobhat, amikor bármilyen harci képességpróbát tesz. A csapattagok vagy egyénileg tesznek képességpróbákat, ha külön-külön vannak, vagy csapatban, ha egynél többen tudnak segíteni egy próbában.

A képességeid javulhatnak a tapasztalat vagy különleges tárgyak megtalálása révén. Ha például találsz egy acél hosszúkardot (Harc +2), akkor a Harc képességed 2-vel javulhat. Játék közben el kell döntened, hogy a csapattagjaid bizonyos képességekre specializálódjanak-e, vagy általában minden képességüket fejlesszék. Mindkét megközelítésnek megvan a maga haszna. A specializáció erős, amikor csapatként dolgoztok… de ha a csapatban összetűzések vannak, vagy valaki elkóborol egyedül, akkor talán jobban szeretnéd, ha mindenki mindenre fel lenne szerelve. Akárcsak a való életben, nem mindig számíthatsz arra, hogy a barátaid mindig ott lesznek melletted!

A játék kódok segítségével követi nyomon az eseményeket. Ha megmentesz egy öregembert és a családját a városőröktől, megkaphatod az A15-ös kódot. A könyv időnként megkérdezi, hogy van-e kódod. Az A15-ös kód birtokában nem kell majd állandóan öregemberekkel találkoznod, akiket a városőrök zaklatnak minden alkalommal, amikor az utcán sétálsz!

A játék megismerésének legjobb módja, ha játszol vele. Töltsd le az első könyv ingyenes ízelítőjét!

Hogyan néz ki ez a játékkönyv?

Ha játszottál már Harcos Képzelet, vagy más lapozgatós könyvekkel, akkor tudod, hogy milyen egy játékkönyv. Ami a játékmenetet illeti, szerkezetileg eléggé hasonlít a Dave Morris & Jamie Thomson által írt Fabled Lands játékhoz. Abban a könyvsorozatban is számos összefüggő könyv volt, amelyek között tetszés szerint lehetett vándorolni. Összességében a Legendary Kingdoms eléggé hasonlít Steve Jackson könyveire, mivel van egy nagy küldetés, a varázslat ritka és erős, és van egy végső cél, amit el kell érni.

Maga a Legendary Kingdoms egy paraszttól a hősig történet. Nincstelen rabszolgaként kezded a játékot, és a játék végén nagyszerű tábornokká válsz, és a tetteid formálják a világ jövőjét. A hagyományos lapozgatós könyvekhez képest a fő különbség az, hogy te döntöd el, milyen sorrendben szeretnéd csinálni. A könyvek fő történetszálába többféleképpen is be lehet kapcsolódni, és a különböző játékosok különböző útvonalakat fognak bejárni. Bocsásd meg a homályos fogalmazást, de nem akarjuk elspoilerezni a cselekményt!

Mindezek mellett minden könyv önálló egység is. Van több tucat önálló küldetés, egy “könyv-küldetés”, amely a seregek epikus összecsapását foglalja magában, egy karakter-küldetés, ahol az egyik előre elkészített karakter történetét és céljait mélyebben megismerhetjük, és számos kisebb, a csapattagokkal kapcsolatos esemény. Az ilyen kisebb események során a csapattagok szerelembe esnek, ellenségekké válnak, megmentik egymás életét, vagy csak segítik egymást, hogy érvényesülhessenek.

Korhatár-besorolás: 16 éven aluliak számára nem ajánlott. Szemléletesen ábrázolt, véres erőszak, brutalitás, hetero- és homoszexuális erotika (játékos választ) található a könyvben.

Olvass bele a második könyvbe, kattints az alábbi borítóképre:

RENDELD ELŐ A KÖNYVEKET!

Ha kérdésed van a fizetéssel, szállítással, kézbesítéssel, vagy a honlap működésével kapcsolatban, először nézd meg a GYIK oldalt.