Kések az éjben szerepjáték

magyar nyelven a világ nyolcadik legjobb szerepjátéka*

2015 Golden Geek díj: az év szerepjátéka

2016 Indie RPG Award: az év játéka, a legjobb termék, és a legjobb támogatás

A Kések az éjben a nemzetközileg nagy sikerű Blades in the Dark asztali szerepjáték magyar változata, ami olyan merész bajkeverőkről szól, akik egy iparosodott fantasy város kísértetjárta utcáin próbálnak szerencsét. Vannak balhék, üldözések, okkult rejtélyek, veszélyes alkuk, véres összecsapások, és mindenekelőtt mérhetetlen gazdagság – már ha elég merészek vagytok ahhoz, hogy megszerezzétek.

Neked, és újonc bandádnak a vetélytárs bandák, erős nemesi családok, bosszúszomjas szellemek, a Kékkabátos városőrség, és a bajkeverőitek saját vágyainak szirénéneke közt kell boldogulotok. Vajon felemelkedtek az alvilág élére? Mire vagytok hajlandóak, hogy feljussatok a csúcsra?

A könyvben megtalálod:

 • A bajkeverőd megalkotásának szabályait a következő achetípusok felhasználásával: Kaszaboló, Kopó, Pióca, Pók, Surranó, Suttogó, Sumák.
 • A bandád megalkotásának szabályait az olyan típusokból, mint Árnyak, Csempészek, Házalók, Hirigelők, Kultusz, Orgyilkosok.
 • Egy átgondolt szabályrendszert, ami a történetet teszi a középpontba – a karakter pozíciójának ereje (elkeseredett, kockázatos vagy biztonságos) legalább annyira számít, mint a karakter tulajdonságai.
 • Villámgyors szabályokat a bűnözői tevékenységek megtervezésére, hogy szakítsunk a szokásos tervezési taposómalommal. Ha bármikor is részt vettél olyan kalandban, amiben szerepelt egy gondos tervezés utáni besurranás és tolvajlás/rablás, akkor tudod, mennyire fárasztó minden lehetőségre külön felkészülni, hogy aztán a terv (és az időd) 90%-a felesleges erőlködéssé váljon. Itt ilyen nincs, először cselekszel, utána tervezel.
 • Szabályokat alkímiai kísérletekre, kütyük bütykölésére, és hátborzongató okkult erőkre – például szabályokat a Szellemekkel és más furcsa lényekkel történő játékra.
 • Doskvol kísértetjárta városának teljes leírását térképekkel, frakciókkal, NJK-kkal, és az izgalmas sandbox játékokhoz szükséges egyéb lehetőségekkel.

Technikai információk

 • Oldalszám: 326
 • Méret: 152×228 mm
 • Kötés: ragasztókötés, flexibilis borító (keményebb, mint a puha fedél, könnyebb, mint a kemény táblás borító)
 • Szín: fekete-fehér belív, színes borító
 • PDF fájlméret: 33,6 MB
 • Minta PDF (27 oldal) LETÖLTÉS – Játékosok készlete LETÖLTÉS

Olvasd el, mit mondtak eddig a könyvről:

A szerepjátékok egy elképesztően különböző és érdekes megközelítése. Igazán élveztem a visszapörgetés rendszerét, az órákat, a karakterfejlesztési rendszert, a karakterek megterhelését és a felszerelést, valamint a játék általános szemléletét, hogy közvetlenül az akcióba kell ugrani. Ez a bűnözői balhék etalonja, és drasztikusan megváltoztatta, hogy mit várok el egy szerepjátéktól.

Alexander F.

Tegnap fejeztem be a Kések az éjben kampányomat, és ez volt az egyik legjobb, amit valaha is vezettem.
A rendszerhez idő kellett, hogy megszokjuk, de miután mindenki tisztában volt az összes lehetőséggel és szabállyal, egycsapásra simává és élvezetessé vált: a játékosaim imádták, hogy rettegniük kell minden kockadobástól, én pedig szerettem kitalálni a következményeket, felajánlani a kemény alkukat, egyre nehezebb akadályokat gördíteni eléjük, és figyelni őket, amint mindenféle körmönfont módszerrel felülkerekednek rajtuk, ahogy improvizálnak a beláthatatlan események hatására.
Ez a játék csodálatos, és nekem ez az egyik legjobb játékrendszer, amivel valaha játszottam. Könyvet írhatnék róla, hogy miket csinál mesterien ez a játék.

Michael W.

Hihetetlen! Nagyon jól megírt könyv, a szabályok tiszták és világosak. A mellékelt anyaggal egyből belevetheted magad a játékba. Jól működik 3-6 játékossal.

Kyle B.

Megfelelő szabályokat kerestem arra, hogy a D&D kampányomban hogyan vezessek egy bűnözői famíliát, és rátaláltam a Kések az éjben játékra. Nagyon tetszik a könyvben leírt gyanú, nimbusz, trauma és érme rendszer, és szerintem ezek nagyszerű szabályokat biztosítanak azoknak, akik városi bajkeverők szervezetét szeretnék vezetni.

Karl R.

A játék felvezetése első pillantásra egyszerű, talán túlegyszerűsítő is. De ez ne tévesszen meg téged. Ha nem lett volna lehetőségem korábban belepillantani, nem adtam volna neki második esélyt. De örülök, hogy erre lehetőségem volt.
Általában azokat a rendszereket kedvelem, amik nagyobb hangsúlyt fektetnek a szabályokra, de becsülöm ezt a könnyedebb szabályrendszert is, mert nem érzem, hogy mindenáron mindent egyszerűsíteni akarna. A szabályok nagyon jók abban, hogy bátorítják, és erősnek láttatják a karaktereket, ami nekem nagyon tetszik. A világ olyan, mintha egy fantasy világ nem ragadt volna le örökké a középkorban, hanem technológiailag és kulturálisan is tovább fejlődött, anélkül hogy a saját ipari világunk fakó mása lenne. Ha ismerős számodra a Thief vagy a Dishonored világa, akkor tudod, milyen érzést keltett bennem a játék. Meglepődtem, mennyire imádtam, és lefogadom, hogy te is imádni fogod.

Nawaf M.

Ez egy rendkívül értékes játék, nem csoda, hogy ilyen jó értékeléseket kap. A játékrendszer letisztult, és összeforrott a témával, és rengeteg felfedeznivaló van benne.

Georg M.

Ez az új kedvenc szerepjátékom. Az Apocalypse World óta a legjobb dolog. Bár ezt még mindig szabálykönnyű rendszernek tartom, de több szabálya van, mint az AW-nek. Nagyszerű munkát végeztek a játék felépítésében, és ahogy több “sínpárt” fektettek le a játékosoknak, hogy merre haladhatnak, és mindig többet akarsz belőle. A “csak még egy kört” effektus, ami a Civilization játékokból ismerős lehet, itt nagyon is visszaköszön.
A rendszer korlátozott számú kockát használ, aminek sok mókás lehetősége van.
A világ eleven, és hemzsegnek benne a lehetőségek, és mindennek van tere, amit a csapat hozzá szeretne adni. Egyben elég vázlatos ahhoz, hogy a saját ötleteiddel is kibővítsd, és nem köt gúzsba rengeteg oldalnyi lore.
Úgy látszik, ez egy új standard játékrendszer lesz. Johnnak nem lenne szabad ingyen osztogatnia, megérdemelné a pénzt.

Karl M.

SZEREZD BE A KÖNYVET!

Május 20-án adtam nyomdába a könyvet, és arra kb. egy-másfél hét múlva adom fel Foxpost automatába vagy házhoz szállítással a megrendelt könyveket. A PDF-et most azonnal megkapod sikeres fizetés után.

Gyakran ismételt kérdések, avagy miért kell megvenned ezt a könyvet

 • Megjegyzés: Nem tetszett a Cthulhu, mert pocsék volt a tördelése, ezért ezt sem veszem megVálasz:  Szerződésben vállalt kötelességem a hű másolat, attól nem térhetek el. DTRPG-n megnézheted, hogy az eredeti ugyanígy nézett ki. Biztosíthatlak, hogy ez a Kések az éjben egy tördelési remekmű, nagyon könnyen olvasható könyv.
 • Megjegyzés: Túl drága, nem éri meg. Válasz: Az eredeti kiadó is meg szeretne élni valamiből, ezért az eredeti angol nyelvű könyv árából 5-10%-nál többet nem engedhetek.
 • Megjegyzés: Most nincs pénzem. Válasz: Ha ebben a hónapban nincs pénzed, megrendelheted utánvéttel, és akkor pont a következő hónap elején fogod megkapni, akkor kell kifizetned.
 • Megjegyzés: Nem tetszett az eddigi kiadványok nyelvezete. Válasz: Igazad van, folyamatosan fejlesztem fordítói tudásomat, és a visszajelzések alapján ezt a Kések az éjben kötetet már sokkal gördülékenyebben lehet olvasni.
 • Megjegyzés: Nem tetszik ez a könyv, nem az én stílusom. Válasz: Én fontosnak tartottam, hogy ez a kötet megjelenjen magyarul, mert ha kilépsz a megszokott játékaid mögül, és elkezdesz ezzel játszani, akkor játékosként és mesélőként is szintet léphetsz. Ennek a könyvnek a kiadása messze nem annyira éri meg nekem, mint a többi szerepjátékos könyv, de küldetésemnek éreztem, hogy ezt a magyar szerepjátékosok is megismerjék. Igen, előfordulhat, hogy ez a fajta steampunk környezetben történő bűnözés neked nem jön be. De ha elkezdesz játszani, olyan agytekervényeket mozgat majd meg benned a játék, hogy életed egyik legjobb játékaként fogod emlegetni.

Vigyázók kiegészítő

Elkészült a Vigyázók című kiegészítő, töltsd le innen.

Ezen a világon játszódik az önálló Szellemvasutak szerepjáték, amit szintén letölthetsz magyarul a hivatkozásra kattintva.

Ha bármi kérdésed van a könyvvel, rendeléssel kapcsolatban, a jobb alsó Messenger ikonra kattintva azonnal üzenetet küldhetsz, és hamar választ is kapsz.

 • Vámpír, mint játszható karakter!
 • Elfeledett istenek megidézésén munkálkodó kultisták!
 • Akár a kettő együtt!
 • Steampunk fémgólemek!
 • Thief-szintű izgalom!
 • Egy betörésekre és veszélyes balhékra specializálódott játékrendszer!

Ezt mindet itt hagynád?