Most magyar nyelven megszerezheted a

KÉK BOLYGÓ: JÁTÉKOSOK KÉZIKÖNYVÉT és a JÁTÉKMESTEREK KÉZIKÖNYVÉT!

Egy szerepjáték, amelyet a Fantasy Flight Games és a FASA is kiadott már!

Mi az a Kék Bolygó?

2199-et írunk, amikor az emberiség egy közeli naprendszer egy a Földhöz nagyon hasonlító bolygójára terjeszkedik. A bolygó felületét 97%-ban víz borítja, ezért kapta a Poszeidón nevet. A kolonizálás több lépcsőben zajlott, és a bolygó egy újonnan felfedezett érce miatt beözönlő friss jövevények egyre inkább összetűzésbe kerülnek a már több mint száz éve ott élő eredeti telepesekkel és leszármazottaival. A Földről újabb és újabb frakciók érkeznek, hogy az új aranylázból minél nagyobb profitot hasítsanak ki: egymással vetélkedő teljes cégállamok, magánkitermelők, bűnözői kartellek, és az egészet irányítani próbáló világkormány, a GEO.

Ez a forró helyzet bármikor robbanhat, és a játékosok nagy szabadságot élveznek, hogy melyik résztvevő felet erősítik ebben a részletesen kidolgozott világban.

A szerepjáték Synergy rendszerében a karakterkészítés gyors, és minden támpontot megad ahhoz, hogy honnan jött a karakter és milyen élete volt eddig. A képzettség- és harcrendszer könnyen használható, a sérülések reálisak és halálosak, így a karaktered tudni fogja, hogy mikor nem érdemes a pisztoly rossz vége felől lenni.

A kiberver kiment a divatból, most már a biover a divat! Miért tennél krómot a szemed helyére, ha génmódosítással élesen látó teleszkopikus látást biztosíthatsz magadnak? A génmódosítás új fajokat hozott a játékba:

 • Víziformák – emberek kopoltyúval, vagy nagy tüdővel, hogy sokáig bírják a víz alatti munkát az új vízivilágon.
 • Alfák – emberek, akiknek a génjeit tökéletesre tervezték, és minden hibát kigyomláltak belőlük.
 • Ember-állat hibridek – Ember-gorilla és ember-macskaféle kereszteződések egy régmúlt kor szuperkatonáinak megalkotásának reményében.
 • Űrlakók – a világűr zéró gravitációjának szerelmesei, akiknek a lábuk olyan ügyes, mint a kezük. Ők népesítik be a Holdat, a terraformálják a Marsot, bányásszák a Cerest és az Aszteroidaövet.
 • Intelligens delfinek és gyilkos bálnák – kommunikációs és kézügyességi hátrányukat távirányítású drónokkal oldják meg, akár a világ túlfeléről is, és lehetnek tudósok, kutatók, technikusok, vagy félelmetes katonák.
 • És természetesen az emberek, akik bio- vagy kibermódosítás nélkül nehezen élnék túl a bolygó zord viszonyait, ahol időnként pusztító tornádók és óriási mágneses viharok tombolnak, és a DNS alapú helyi flóra és fauna mintha az emberek elpusztítására szövetkeztek volna, a legkisebb mikroszkopikus parazitától a legnagyobb tengeri ragadozókig.
Részletes ismertető

Mi található a Játékmesterek kézikönyvében?

 • Regionális térképek és leírások, amik Poszeidón leginkább lakott vidékeit ábrázolják – a Pacifica Szigetvilágot.
 • Fontos térképek és részletes leírás több mint húsz koloniális, céges és bennszülött településről.
 • Bizalmas információk a Cégállamok, a GEO és a bennszülöttek tevékenységeiről.
 • A bolygó több mint egy tucatnyi leghíresebb és leghírhedtebb alakjának személyi kartonja.
 • Biológiai kutatási adatok a bolygó csodálatos, de gyakran halálos őshonos életformáiról.
 • Biológiai és kulturális információk az őslakosokról.

Nem csak játékmestereknek! Ez a könyv minden játékosnak szól a Kék Bolygó világán, aki tudni szerené, mi zajlik a világon, és csupán a könyv egy kis része szól kifejezetten a játékmestereknek.

A Kék Bolygó: Játékosok kézikönyve már önmagában elég információt tartalmaz ahhoz, hogy részletesen kidolgozott kalandokat éljenek át a karakterek, egyik veszélyből a másikba csöppenve. Poszeidónon nincs olyan, hogy hétköznapi élet, ide csak a legkiválóbbak jutnak el a Földről, és valami izgalom mindig akad. Ez az eddig megszokott űroperákkal szemben egy valódi tudományos-fantasztikus játék, ahol a hangsúly a tudományon van, egy kevés fantasztikummal keverve.

Nézd meg videón, ahogy végiglapozom a könyveket, és megmutatom, hogy mit kapsz majd a kezedbe, miután megrendelted:

Olvasd el, mit mondtak eddig a könyvről:

Vélemények a Játékosok kézikönyvéről

Az angol verziót már “rongyosra” játszottam, így nem volt kérdés, hogy lecsapok a magyar verzióra is. Nagyon jó lett a fordítás, és aminek különösen örülők, hogy az eredeti könyv designja megmaradt, mint például az oldalak kerete, stb. Aki szereti a részletesen kidolgozott, hihető sci-fi világot, az ne habozzon, mert kevés hasonló van a szerepjáték piacon. Rendszere (Synergy névre hallgat) a kedvencem, mert egyszerű, de nagyszerű. Szerény véleményem szerint kötelező vétel! 🙂

Ákos

A fordítás nagyon jó, profi munka, nemkülönben a tördelés. Jómagam is szeretek fordítani és tördelni, így igazán tudom értékelni a hatalmas munkát, ami benne van. Már csak azért is megvettem volna, hogy támogassam a továbbiakat. Játszani még nem volt rá lehetőségem, de érdekesnek ígérkezik, és a rendszer is egyszerű, ami nálam nagy előny. Csak így tovább!

Éberen Őrködő

Bámulatos téma sok lehetőséggel és konfliktussal. Nem kell annyira a vízi témára összpontosítani, mint hinnéd, bár a tenger nagy szerepet játszik a környezetben.

Ahogyan a Shadowrun egy cyberpunk/fantasy, úgy a Kék Bolygó egy vadnyugat/cyberpunk stílusú játék, attól függően, hogyan játszod.

Maga a rendszer elég gördülékeny és hatékony.

Számomra a fantáziagazdag környezet és az élvezetesen megírt könyv nagyon tetszett.

Brook C.

Elmondhatjuk, hogy az egyik kedvenc játékom. A legtöbb sci-fi játék inkább űropera stílusú. Ezzel nincs is semmi gond. De néha előbukkan egy igazán jó tudományos-fantasztikus játék, és elképeszt. Na, ilyen a Kék Bolygó.

https://www.youtube.com/watch?v=ndz2VVbn4Fk

A Kék Bolygó egy kemény sci-fi környezet, amiben egy aprólékosan kidolgozott világban játszhatunk.

A harc és a képzettséghasználat elég gördülékeny, és a harci sérülés nagyon brutális a JM beavatkozása nélkül. A golyók aztán fájnak!

A JM-nek csínján kell bánnia a játékosok számára engedélyezett biomodokkal, különben a JM-nek megfelelően erős ellenfeleket is fel kell sorakoztatnia.

Rob S.

Vélemények a Játékmesterek kézikönyvéről

Lénárt értékelése:
“Előrebocsájtom, hogy még nem olvastam végig a könyvet, így inkább csak az első benyomásokról írhatok. A Játékmesterek kézikönyve csalóka cím, mert ez a könyv mind a játékosoknak, mind a mesélőknek hasznára válik. A Kék Bolygó univerzumáról a Játékosok könyvében csak felületes ismereteket kaptunk, olvasása közben újabb és újabb kérdőjelek merültek fel bennem. Itt van viszont a Játékesterek kézikönyve, ami választ ad a kérdésekre. Gyakorlatilag egy világleírásba bújtat minden tudnivalót a világról. A könyv alapos, sok részletet ismertet. A tudományos-fantasztikus vonalat végig következetesen követi. A példakalandot először hiányoltam (a Kék Bolygó hangulata annyira egyedi, hogy szívesen olvastam volna novellákat, kalandmodulokat, amik segítettek volna fejben kényelmesebbé tenni ezt a világot), de a könyv iszonyatos mennyiségű kalandötlettel szolgál. A fordítás, a tipográfia, sőt, összességében a “külcsíny” sem hagy kívánnivaló maga után. Bátran ajánlom mindenkinek, akár kezdő, akár régi motoros az RPG-k világában, aki egy igazán egyedi, rendhagyó RPG-t szeretne kipróbálni!”

SZEREZD BE A KÖNYVET!

 • Akció! -11%

  Kék Bolygó kezdőkészlet

  Tovább
  15 800 Ft 14 000 Ft
 • Kék Bolygó: Játékosok kézikönyve (könyv + PDF)

  Tovább
  7 900 Ft

A 265 oldalas A/4-es könyveket megvásárolhatod csak PDF formában is, így olcsóbban megkapod, és sikeres fizetés után azonnal letöltheted (letöltési hivatkozás az értesítő e-mailben is lesz).

A könyvet nyomdában elkészítve puha fedéllel, ragasztókötéssel is megrendelheted. Ekkor fizetés után azonnal letöltheted a PDF-et, a könyvet pedig az akciós időszak után legkésőbb november 26-án küldöm Foxposttal automatába, vagy akár házhoz is.

Gyakori kérdésekre megnyugtató válaszok:

Tetszik a játék, de nem az én műfajom.
A Kék Bolygónál nem is a műfaji különbség a döntő (fantasy vs sci-fi), hanem a karakterek és a világ kapcsolata. Egy fantasyben túl sok eszköz van a karakterek kezében, hogy döntéseikért minél kevesebb felelősséget kelljen vállalniuk, talán még egy átlag cyberpunkban is adódik lehetőség, hogy a karakterek kibújjanak döntéseik következményei alól, de a Kék Bolygóban mindenkinek teljes felelősséget kell vállalnia. Akár bűnöző, akár nyomozó, akár bennszülött, akár cégrabszolga. Ezért érdemes kipróbálni ezt a felnőtt mentalitást megkövetelő játékot.

Ez most egy rajongói kiadás?
Az, hogy ez egy egy emberes projekt, az semmit sem von le az értékéből. A fordítás minőségét már többen méltatták az ingyenes promó alapján. A tördelés olyan minőségű, hogy Jeffrey Barber, a Kék Bolygó eredeti amerikai készítője és jogtulajdonosa megkért, hogy ha lesz további kiegészítő, az eredeti angol nyelvű kiadványt is én tördeljem be. (Hopp, lehet, hogy lesz folytatás!) A nyomtatást pedig a debreceni Center-Print Nyomda végzi, ahol már lehúztam pár évet kiadványszerkesztőként. Tehát a válasz a kérdésedre: ez egy rajongó által készített professzionális munka. Win-win.

Mikor kapom meg a PDF-et?
Amint kosárba helyezted vagy csak a PDF-et, vagy a könyvet, amihez automatikusan jár a PDF is, akkor a bankkártyás fizetés után azonnal letöltheted, amiről e-mailt is kapsz, benne a letöltési hivatkozással, így ha azonnal nem tudod letölteni, később is megteheted. Átutalásos fizetés esetén a pénz beérkeztetése után kapod meg e-mailben az értesítést, hogy honnan tudod letölteni.

A PDF-en rajta vannak az adataim, nem lehetne azt leszedni?
Másolásvédelmi okokból a PDF minden oldalának alján szerepel a neved, e-mail címed és telefonszámod. Ezért légy szíves, ne töltsd fel semmi publikus / illegális helyre, és akkor nem érnek kellemetlen meglepetések. Ez a megoldás elterjedt a nagyobb amerikai szerepjáték-forgalmazó cégeknél (pl. DriveThroughRPG).

Biztonságos a bankkártyás fizetés?
Igen, a fizetést a PayLike rendszerén keresztül intézed (tehát hozzám nem jutnak el a bankkártyád adatai, lásd itt). Kb. olyan, mintha bankkártyával fizetnél valamilyen közművet (pl. a gázszámlát), csak ez biztonságosabb.

Még sosem hallottam erről a honlapról. Biztonságban vannak az adataim?
Az eddigi vásárlóim elégedettek a termékekkel, nézd meg a termékek adatlapján a visszajelzéseket, és még senki sem panaszkodott arról, hogy adatvédelmi szempontból sérelem érte volna. Részletes tájékoztatást olvashatsz a folyamatokról, ha az oldal alján az adatvédelmi tájékoztatóra kattintasz.

Csak magyar címet lehet megadni a fizetésnél, szállításnál?
Igen, csak magyar címre tudok számlát kiállítani, és a Foxpost is csak magyar címekre tud kiszállítani. Ha külföldön tartózkodsz, és csak a PDF-et kéred, akkor valamelyik barátod, családtagod címét add meg, miután ő beleegyezett ebbe. GDPR miatt nem adhatod meg kérdés nélkül senkinek sem a címét.

Miért ilyen drága?
Ez sajnos a kis példányszámú nyomtatás velejárója. Buzdítsd ismerőseidet is a vásárlásra, és ha elegen vagytok, a nyomtatási és előállítási fix költségek később már kevésbé lesznek megterhelők egyetlen vásárló számára.

Maradt még bennem kérdés
Kérlek, írj a hello@kalandhorizont.hu címre, hogy ezt egy válasszal orvosolhassam 🙂