Kérdésem lenne a Vörös Ködök fejlődés-szabályait illetően. Az, hogy fejlődéspontért cserébe Életerő-pontot kapnak a játékosok, az azt jelenti, hogy minden Életerő-szinten megkapják a plusz Életerőt? (tehát 15 Élet helyett 16 lesz minden szinten?)
Illetve a másik, hogy a 100 érme látványos elköltése/elvesztése nem kevés kissé? Tudom hogy az eredeti szabályokban is így van, de így például nem kaphatnak a Játékosok 5.000 érmét, mert az 50 szintet jelentene egyből (ami valljuk be kissé röhejes). Ezt nem lehet 1.000 aranyra módosítani, vagy csak opcionális szabályként alkalmazni?
Igen, olyasmi, mint amit mondasz. De az életerőszintet úgy kell tekinteni, mint mondjuk a Tyrian lövöldözős játékban, hogy ha elfogyott az életpont, akkor oda egy élet, és felgyógyulva kezded a következőt. A fejlesztett életpont az mindig a maximális életpontot jelenti.
Ez a játék nem a látványos meggazdagodásról szól. Nézd meg Robert E. Howard: Fekete kolosszus c. novelláját. Conan egy egész sereg tábornokává lépett elő, mégsincs szó egy darab petákról sem az egész történetben. A műfaj és a felfogás érdekében javaslom a Fumaxtól nemrég megjelent Conan kegyetlen kardja című képregénykötetet. De ha ilyen könnyen osztogatnád a pénzt, akkor szabályozd másként a fejlődést. Egy a lényeg, meg kelljen küzdeni a fejlődésért.
Így már tisztább. De még az Életerőszintről hadd kérdezzek egyet: a Gyógyulás fejezetben le van írva hogy “a kalandozóknak sosincs 15-nél több Életerőpontjuk”. Ez ellentmondásosnak tűnik. Leheteséges hogy az FP-pontokkal gyógyulni lehet csata közben és nem a maximális Életerőhöz adjuk? Szuper felhasználása lenne az FP-pontoknak, mindig mérlegelni, hogy elköltöm-e hogy túléljek dolgokat vagy inkább félreteszem fejlődésre.
Itt természetesen a maximális, fejletsztett életerőpontot kell érteni.
Neked is van kérdésed? Tedd fel nyugodtan itt hozzászólásként!