Röviden: igen.

Megmondom miért.

  • A fizetés egy biztonságos oldalon működik, amit ellenőrizhetsz a böngésződ címsorának bal oldalán: ott a lakat ikon, és az oldal url címe https-sel kezdődik, tehát közted és a szerver között senki nem fogja elkapni a forgalmazott adatokat.
  • A honlapom és a Paylike között is biztonságos API kapcsolat van, így az sem jelent szivárgási pontot.
  • A fizetéskor megadott kártyaadatokból én a következőket látom:

Vili? Nem látom a teljes bankkártyaszámot, nem látom a CSC kódodat, csakis a rendeléskor megadott adatokat, hogy be tudjam azonosítani a rendelést, és ez alapján állítsam a rendelés státuszát a megfelelő állapotba. Ezeket az adatokat csak én látom, és természetesen a Paylike, mint az adatok feldolgozója. Aggodalomra nincs okod.

Mi történik, ha valami balul sül el a fizetésnél?

Ha a fizetés nem történik meg, akkor a rendelésedet sem fogom látni a webshopomban, így nincs miről beszélnünk a továbbiakban. Nem kapsz visszaigazoló levelet, nem történik levonás a bankkártyádról, és nem kapod meg a terméket.

Ha a fizetés véletlenül több, vagy többszöri lenne (ilyen még sosem volt, és elméletileg sem látom a lehetőségét), akkor van rá lehetőségem, hogy az eddig zárolt pénzösszeget visszautaljam neked, vagy a már zárolt összegből csak a megfelelő összeget vonjam le.

Elhiszem, hogy esetleg idegenkedsz a Paylike-tól, hiszen ez egy viszonylag új rendszer, még nem nagyon találkozhattál vele máshol. De több országban dinamikusan terjeszkednek, és mai, modern megoldással rendelkeznek mindenre, modern környezetben, modern biztonsági megoldásokat alkalmazva. Legalább annyira megbízhatsz benne, mint a PayPalben. Csak ezt könnyebb használni neked is, nekem is.

De ha teljesen a biztonságra törekszel, kapcsold be a bankodban a bankkártyádra a 3D secure megoldást. Így még az sem tudna fizetni a kártyáddal, aki minden adatot tud róla, CVC-vel együtt, mert nálad csörög a mobiltelefon a megerősítő kóddal.

És hogy miért hagytam kitakarás nélkül a képen a személyes adataimat? Mert bármikor, ha kedved szottyan, elugrohatsz hozzám egy dumcsira.