A mostani szavazás eredménye a könyvkiadást is befolyásolja, és nem örülök annak a jövőnek, amit látok. Cudar világ lesz. Bővebben a kép után.

Részt vettem a parlamenti választásokban jobbikos delegált szavazatszámlálóként, és hiába van tele a Facebook azzal, hogy csalás így, meg csalás úgy, sajnos megint az idős korosztály döntött a fiatalok jövőjéről. Tudom, hogy te is csalódott vagy, mert nem erre szavaztál, nem ezt vártad, ismerőseid sem erre szavaztak (már ha szavaztak). Én örültem minden egyes szavazatnak, amit nem a régi MSZMP utódpártjaira adtak le, mint az MSZP, Együtt, és a Fidesz. Örültem volna a Kétfarkú Kutya Pártnak a Parlamentben, örültem az LMP-s és momemtumos szavazatoknak, a jobbikosoknak meg pláne, mert nekik már volt kidolgozott, megvalósítható programjuk az oktatás, egészségügy és gazdaság fellendítésére. De a fideszes szavazathalom mellett ezek összesen sem számítottak semmit. És ez téged is érint.

Szerepjátékosként tudom, hogy a jól képzett fiatal férfiak táborát erősíted, és képes vagy, vagy képes leszel dobbantani ebből az országból. Amíg nem láncol ide gyerek, család, ezt könnyen megteheted. Már sok országban találsz is magyar diaszpórákat, ahol még játékostársakat is találsz, akikkel az anyanyelveden játszhatsz. És amíg ez a korrupt rendszer marad Magyarországon, amit a nyugdíjasok és az egybites megvezetett emberek szavaztak meg, hogy ez uralkodjon rajtad, ez szabja meg az adóidat, és ez veszi el előled a pályázati erőforrásokat, és fogja vissza a magyar gazdasági növekedést, addig egyre erősebb vágyat érzel magadban, hogy ebből a romlott országból menned kell.

Ezt én kiadóként is meg fogom érezni, pedig még csak most kezdek elindulni. Mert ha eltűnik az országból a sok olyan ember, mint Te, akkor egyre kevesebben veszik meg a könyveket, és ha itthon maradsz, egyre inkább megélhetési gondokkal fogsz küszködni a szakadék felé vezető gazdaságpolitikánk miatt, és a túlórák és másodállások miatt kisebb gondod is nagyobb lesz majd a szerepjátéknál.

Én itt maradok, és addig fogom készíteni a könyveket, amíg meg tudom fizetni az elektromos áramot a számítógépbe, és együtt tudok működni a nyomdával és futárcégekkel.